SUA au văzut cum Rusia a făcut ”o serie de pași greșiți” în invadarea Ucrainei

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că SUA au „văzut o serie de pași greșiți” din partea Rusiei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a făcut o evaluare a trupelor rusești, într-un interviu la CNN, și a spus că rușii „nu au progresat atât de mult și atât de repede pe cât și-ar fi dorit”.

Lloyd Austin a declarat că rușii „s-au luptat cu logistica” și că nu au văzut dovezi de „bună utilizare a informațiilor tactice” și nici de „relaționare a capacității aeriene cu cea terestră”.

„Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate în momentul în care au intrat în această luptă”, a spus el.

De când a început invazia în Ucraina, în urmă cu aproape o lună, trupele rusești au bombardat și distrus părți mari din orașe, inclusiv Mariupol și Harkov, dar Ucraina a reușit să împiedice Rusia să cucerească mari porțiuni din țară, inclusiv capitala Kiev.

Citește și / Xi Jinping pledează în discuţia cu Joe Biden pentru evitarea conflictelor şi confruntărilor

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a pledat, în discuţia cu omologul său din Statele Unite, Joseph Biden, pentru evitarea conflictelor militare şi a confruntărilor între naţiuni, în contextul amplificării tensiunilor dintre Occident şi Rusia, din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina.

„Relaţiile între state nu pot ajunge în etapa confruntărilor militare. Conflictele şi confruntările nu sunt în interesul nimănui. Pacea şi securitatea sunt cele mai valoroase comori ale comunităţii internaţionale", i-a transmis Xi Jinping lui Joseph Biden în videoconferinţa desfăşurată vineri, conform postului public CCTV, citat de CNN.

„În prezent, lumea nu este în pace şi nici liniştită. Criza din Ucraina este ceva ce nu vrem să vedem. În calitatea de membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi de cele mai mari economii ale lumii, nu trebuie doar să conducem în direcţia corectă relaţiile China-SUA, ci trebuie să asumăm responsabilităţi internaţionale şi să depunem eforturi pentru pace şi calm", a subliniat Xi Jinping.

Potrivit agenţiei de presă Xinhua, discuţiile s-au referit la problemele de interes bilateral şi la subiecte internaţionale care generează preocupări atât pentru Statele Unite, cât şi pentru China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel