SUA au fost lovite de tornade și inundații. Stare de urgență în Florida și New Jersey - VIDEO

Captură de ecran / Foto: Video Youtube WMBB News 13
Captură de ecran / Foto: Video Youtube WMBB News 13

Tornadele au făcut dezastru în SUA.

Florida a declarat stare de urgență în zeci de comitate, în timp ce furtuni puternice de iarnă se abat asupra unor zone din estul SUA. Peste 40 de milioane de persoane se află sub amenințarea unor furtuni puternice, care se întind din New Mexico până în Maine.

În Florida, peste 85.000 de persoane au rămas fără curent electric din cauza vânturilor puternice care au smuls acoperișuri de pe case și au doborât linii electrice. Oficialii au avertizat că se vor înregistra și mai multe pagube pe măsură ce furtunile vor continua în cursul serii.

Douăsprezece tornade au fost deja raportate în Florida, Alabama și Georgia până marți după-amiază, provocând pagube semnificative și, în unele zone, determinând operațiuni de căutare și salvare.

Un șofer a fost declarat mort în Clayton County, Georgia, au anunțat autoritățile, după ce un copac a căzut peste o autostradă și a strivit mașina șoferului.

Școlile din Florida și din alte câteva state au fost închise sau au trecut la învățământul online, în condițiile în care Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a avertizat că statul nu este încă în afara pericolului.

Stare de urgență în New Jersey

Alături de Florida, New Jersey a declarat, de asemenea, stare de urgență, unde este în vigoare o avertizare de inundații până miercuri.

În New York, guvernatorul Kathy Hochul a avertizat că furtuna ar putea fi ”amenințătoare pentru viață”, mai ales că precipitațiile așteptate se vor combina cu zăpada care acoperă deja solul, provocând potențiale inundații rapide.

”Aceasta va fi o urgență, va fi serioasă și îi îndemnăm pe toți cetățenii din New York să dea dovadă de prudență extremă în acest moment”, a declarat Hochul în cadrul unei ședințe de informare.

Sute de apeluri de ajutor

Vremea severă a perturbat, de asemenea, călătoriile în state precum Kansas, unde patrula rutieră a răspuns luni la sute de apeluri de ajutor.

”Vă rugăm să rămâneți acasă. Se ajunge la punctul în care nu vom putea să vă salvăm dacă rămâneți blocați, deoarece avem probleme în a ne deplasa”, a scris un polițist de stat din Kansas pe rețelele de socializare.

NWS a precizat că se așteaptă ca vremea extremă să se atenueze ușor în cursul zilei de miercuri, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel