SUA, atac în Siria: Rusia, măsura radicală

Rusia a suspendat vineri acordul cu Statele Unite privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministerul rus al apărării a anunțat în cursul serii că l-a convocat pe atașatul militar american la Moscova, căruia i-a înmânat oficial o notă privind suspendarea acordului, după ce a informat Pentagonul că întrerupe canalele de comunicații de urgență privind Siria.

Un anunț similar a fost făcut și de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, care a declarat că secretarul de stat american Rex Tillerson este așteptat săptămâna viitoare la Moscova, unde ar trebui să dea explicații privind poziția Washingtonului, în contextul loviturilor aeriene ale SUA asupra unei baze militare din Siria. "Să vină să spună ce lucruri ciudate au făcut", a spus ea, potrivit agenției Interfax, preluată de Reuters.

Nave americane din Mediterana au lansat în noaptea de joi spre vineri 59 de rachete Tomahawk asupra bazei de aviație Shayrat din centrul Siriei, de unde serviciile de informații ale SUA afirmă că ar fi decolat avioanele care au comis atacul chimic de la Khan Shaykhun. Armele chimice au ucis marți, în această localitate din provincia Idlib din Siria, cel puțin 86 de oameni, printre care zeci de femei și copii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel