SUA: Ambarcațiune scufundată. Nouă membri ai familiei au decedat

Doliu
Doliu

Nouă dintre cele 17 persoane care au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a scufundat într-un lac din statul american Missouri erau membre ale aceleiaşi familii, a declarat vineri guvernatorul Mike Parson, relatează DPA. 

Oficialul a declarat pentru Fox News că a discutat cu o femeie şi un băiat de 13 ani care "au pierdut nouă dintre cei 11 membri ai familiei" în accident. 

Ultimele patru victime de pe ambarcaţiunea scufundată în Lacul Table Rock au fost găsite vineri, a spus şeriful local, ceea ce ridică bilanţul morţilor la 17. 

Şeriful Doug Rader din comitatul Stone a anunţat într-un comunicat de pe social media că o echipă de scafandri de la poliţia statului Missouri a descoperit cadavrele ultimelor patru persoane date dispărute vineri dimineaţă. 

Ambarcaţiunea amfibie s-a scufundat joi, în jurul orei locale 19.00 (00.00 GMT vineri), într-un lac dintr-o regiune cu staţiuni din sud-vestul Missouri, din apropierea limitei teritoriale cu statul Arkansas. 

Condiții vitrege 

La momentul tragediei, vântul bătea cu 100 km/h. O înregistrare video arată ambarcaţiunea scufundându-se în apele agitate ale lacului. Mai mulţi supravieţuitori au fost spitalizaţi. 

Vasul, folosit pentru a le arăta turiştilor locurile demne de admirat atât pe apă, cât şi pe uscat, a fost localizat la 25 de metri adâncime, a spus Rader în cadrul unei conferinţe de presă, urmând să fie ridicat la suprafaţă. 

Scufundarea ambarcaţiunii este investigată de Garda de coastă americană şi de oficiali federali din domeniul transportului. Autorităţile locale nu au dorit să comenteze vineri asupra posibilelor cauze ale tragediei. 

Vasul avea la bord un căpitan şi un pilot, care nu a supravieţuit accidentului, şi se pare că era dotat cu veste de salvare, a mai spus Rader.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel