SUA - Coreea de Nord, negocieri. Mike Pompeo: O să fie dificil

Mike Pompeo a avertizat miercuri că se aşteaptă la discuţii greoaie cu Coreea de Nord, deşi continuă să spere că se va ajunge la un acord privind denuclearizarea în peninsula coreeană

Într-un interviu acordat canalului de televiziune CBS, secretarul de stat american a abordat prudent subiectul şi a ţinut să precizeze că summitul din Vietnam dintre cei doi lideri a fost mult mai nuanţat decât versiunea apărută în presă, transmite AFP. 

Cea de-a doua întâlnire dintre Donald Trump şi Kim Jong-Un din februarie de la Hanoi s-a încheiat cu un eşec, liderul nord-coreean solicitând o ridicare a sancţiunilor prea mare din punctul de vedere al preşedintelui american, în schimbul unui început al procesului de denuclearizare, considerat prea timid. Ulterior, Phenianul a criticat linia dură a secretarului de stat Mike Pompeo şi a cerut părţii americane ca acesta să nu mai participe la viitoarele negocieri. 

"O să fie greoi"



"O să fie greoi. O să fie dificil. Sper că vom avea multe alte oportunităţi pentru a discuta în mod serios despre modalitatea de a face să avanseze acest proces", a apreciat Mike Pompeo. "Este o provocare enormă ca acea ţară să facă această schimbare", a spus el. "De foarte mult timp li s-a spus oamenilor că acele arme nucleare sunt lucrul care îi protejează. Acum trebuie sa treacă la abordarea conform căreia "acelea sunt lucrurile care îi pun în pericol", a estimat secretarul de stat american, conform Reuters.

Mike Pompeo, care s-a deplasat de patru ori până acum în capitala nord-coreeană, a asigurat săptămâna trecută că se află în continuare în fruntea echipei de negocieri, în pofida solicitării părţii nord-coreene de a fi îndepărtat. El s-a declarat convins de faptul că liderul nord-coreean este pregătit să ia măsuri în vederea renunţării la armele nucleare în schimbul diminuării cât de mici a izolării sale. 

"Doar timpul va putea să confirme, dar am văzut suficient de mult pentru a crede că există o oportunitate reală de a schimba în mod fundamental paradigma strategică a peninsulei", a afirmat secretarul de stat american. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel