Pacea israeliano-palestiniană, anunțată de Donald Trump

Pacea israeliano-palestiniană, anunțată de Donald Trump
Pacea israeliano-palestiniană, anunțată de Donald Trump

Planul de pace promis de preşedintele Donald Trump va fi dezvăluit în curând.

Planul de pace promis de preşedintele Donald Trump în speranţa de a ajunge la un acord final între israelieni şi palestinieni va fi dezvăluit după Ramadan, care se încheie în jurul datei de 4 iunie, a anunţat marţi ginerele şi consilierul preşedintelui SUA, Jared Kushner, relatează AFP.

Vom aştepta până la sfârşitul Ramadanului şi apoi vom publica planul nostru, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă organizate de revista Time la New York. 'Ne pregăteam pentru sfârşitul anului trecut, când s-au anunţat alegerile anticipate israeliene care au avut loc la începutul lunii aprilie, a mai spus Kushner. Primul ministru Benjamin Netanyahu a obţinut 'o mare victorie şi este în plină formare a coaliţiei sale', iar 'când va termina, probabil că vom fi în plin Ramadan', a adăugat consilierul Casei Albe.

Compromisuri dificile pentru ambele părţi

Acesta se află la conducerea unei mici echipe la Casa Albă însărcinate de doi ani de către preşedintele SUA să elaboreze o propunere de pace pentru a pune capăt conflictului israeliano-palestinian. Donald Trump a promis că va reuşi pe această temă în care toţi predecesorii săi au eşuat. Fără experienţă diplomatică la început, Jared Kushner a reuşit până în prezent să păstreze secretul cu privire la conţinutul planului său pe care liderii palestinieni l-au respins chiar înainte de publicarea sa, negând preşedintelui republican Trump orice statut de mediator de când acesta a recunoscut în mod unilateral Ierusalimul drept capitala Israelului.

'Sper că este o viziune foarte globală asupra a ceea ce se poate întâmpla dacă oamenii sunt gata să facă alegeri dificile', a explicat el. 'Dacă oamenii se concentrează asupra vechilor parametri tradiţionali, nu vom progresa niciodată', a apreciat Kushner. Renumit pentru apropierea sa de Israel, la fel ca mâna sa dreaptă Jason Greenblatt şi ambasadorul Statelor Unite la Ierusalim David Friedman, Jared Kushner a dat asigurări că vor fi necesare compromisuri dificile pentru ambele părţi.

Citește și:

Americanii vor ca cetățenii din state aliate SUA să circule fără viză

Iohannis, Dragnea, Toader, notați după mutările majore pe scena politică. Borza: El are 10!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel