Studiu UK: Vaccinurile Pfizer și AstraZeneca au scăzut cu aproximativ 90% internările în spital

Vaccin coronavirus
Vaccin coronavirus

Primele rezultate ale programului de vaccinare împotriva Covid-19 din Marea Britanie sugerează că imunizările au un impact „spectaculos”, prevenind formele grave ale bolii.

Conform BBC, studiul făcut de Institutul de Sănătate Publică din Scoția a descoperit că în a patra săptămână de după prima doză, spitalizările au scăzut cu 85% datorită vaccinului Pfizer/BioNTech și cu 94% grație vaccinului Oxford/AstraZeneca. Aceasta este prima dovadă a impactului real al campaniei de vaccinare din Marea Britanie. Cifrele pentru Anglia vor fi prezentate la o dată ulterioară.

Când vine vorba de cei de peste 80 de ani, aceștia au ajuns cu 81% mai puțin în spital din cauza Covid-19. Cercetătorii nu au verificat, totuși, impactul asupra transmisibilității coronavirusului sau dacă imunitatea a scăzut odată cu trecerea timpului. Datele preliminare din proiectul EAVE II a analizat 1,14 milioane vaccinări din Scoția, între 8 decembrie și 15 februarie. În total, doar 8.000 de persoane dintre cei peste un milion de vaccinați au mai ajuns în spital, după doar o doză din cele două tipuri de imunizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel