Studenţi români, studii în Marea Britanie. Ecaterina Andronescu, discuţii

Mihai Ciobanu / 15 mai 2019 / 23:11 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Descriere foto: Ecaterina Andronescu

Ministrul Ecaterina Andronescu a avut astăzi, 15 mai, în marja celei de-a șaptea Reuniuni a Miniștrilor Educației din cadrul ASEM, o întrevedere cu o delegație ministerială din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, condusă de Nadhim Zahawi, ministrul pentru Copii și Familie.

Oficialii au discutat aspecte referitoare la cadrul general al cooperării româno-britanice în domeniul educației, context în care ministrul Ecaterina Andronescu a exprimat disponibilitatea părții române de a sprijini consolidarea parteneriatelor între universități, mobilitatea studenților și a cadrelor didactice, dar și proiectele de cercetare și programele de studii cu dublă specializare.

Din delegația britanică au făcut parte ES Andrew James Noble (ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București) și alți reprezentanți ai ambasadei, precum și Nigel Bellingham, Director British Council.

Tot în cursul acestei zile, ministrul român a avut o întrevedere cu doamna Nie Ching Teo, viceministrul malaezian al Educației. Părțile au susținut necesitatea dezvoltării cadrului juridic de colaborare prin semnarea programului interguvernamental de cooperare în domeniul educației.

De asemenea, a fost reliefată importanța încheierii de parteneriate între instituțiile de învățământ superior din cele două state. Totodată, oficialul român și-a manifestat intenția de a promova oferta educațională din România cu scopul de a atrage potențiali studenți din Malaezia, această inițiativă fiind sprijinită prin portalul „Study in Romania".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.83