Studenții unei facultăți din România, obligați să profeseze în țară

Anca Murgoci / 01 oct 2015 / 16:05 Salveaza PDF Comentarii

Studenţii de la Medicină care au burse de studiu ar putea fi obligaţi să semneze un contract prin care se menţionează că nu pleacă în străinătate pe perioada studiilor de licenţă şi de rezidenţiat.

La deschiderea anului universitar de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat că deja există discuţii cu UMF, dar şi cu Ministerul Educaţiei pentru a vedea dacă există posibilitatea opririi exodului personalului medical prin interzicerea plecării în străinătate pentru studenţii care beneficiază de burse de studiu din partea Guvernului.

"Lucrăm cu UMF la un astfel de plan, dar nu este vorba despre cei cu burse de merit, ci doar despre studenţii care primesc burse de studiu. Trebuie să vedem în ce măsură este posibil pentru că dorinţele sunt unele, posibilităţile sunt altele", a declarat Nicolae Bănicioiu.

[citeste si]

Ministrul a menţionat că acest lucru ar putea fi introdus prin modificarea unor acte normative deja existente.

La rândul său, Ionel Sinescu, lectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", a spus că susţine un astfel de demers. Acesta a declarat că exodul studenţilor de la Medicină nu este benefic nici pentru statul român şi nici pentru societate, scrie RTV.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23