Stoltenberg: NATO adună date despre sistemele aeriene disponibile pentru a le trimite în Ucraina

Dialog Aurescu - Stoltenberg: Este important ca NATO şi aliaţii să continue sprijinul pentru Ucraina
Dialog Aurescu - Stoltenberg: Este important ca NATO şi aliaţii să continue sprijinul pentru Ucraina

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că NATO a compilat date despre sistemele sale de apărare aeriană și lucrează cu aliații pentru a le trimite în Ucraina.

El a făcut aceste declarații la o conferință de presă în Capri, Italia, care a găzduit o întâlnire a miniștrilor de externe din G7, joi, 18 aprilie, la care a participat și ministrul de externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Potrivit lui Stoltenberg, de când Kuleba a ridicat problema acută a furnizării Ucrainei cu sisteme Patriot în timpul unei întâlniri a miniștrilor de externe acum două săptămâni, NATO a intensificat acțiunile, notează și Interfax.

"Am compilat date despre diferitele sisteme de apărare aeriană pe care le avem în cadrul NATO, concentrându-ne pe sistemele Patriot. Și lucrăm cu aliații pentru a ne asigura că ei redeplasează unele dintre sistemele lor în Ucraina — Germania a luat deja o decizie — și am discutat, de asemenea, despre cum să mobilizăm fonduri pentru finanțarea desfășurării sistemelor de apărare aeriană în Ucraina", a spus el.

Secretarul General a subliniat, de asemenea, nevoia Ucrainei de mai multe muniții, de mai multe capacități de lovire profundă, de mai multe capacități de întreținere și reparații.

"Deci, acum este nevoie să ne asigurăm că avem un cadru mai robust și instituționalizat în jurul sprijinului acordat Ucrainei. Și discutăm despre cum putem stabili acest lucru în cadrul NATO în viitorul apropiat, combinat cu o promisiune financiară multianuală semnificativă, pentru că avem nevoie de sprijin previzibil, robust și pe termen lung pentru Ucraina, pentru a ne asigura că se umplu golurile și pentru a furniza mai mult sprijin Ucrainei", a adăugat el.

Stoltenberg a reamintit că pe 19 aprilie va avea loc o întâlnire a Consiliului NATO-Ucraina convocată de la sediul NATO din Bruxelles cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski.

"Am vorbit cu el ieri. A cerut o întâlnire a Consiliului NATO-Ucraina și ne vom reuni mâine după-amiază", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel