EXCLUSIV  Stima de sine la copii și adolescenți. Psihologul Georgeta Pânișoară, despre cum poate fi crescută: Ne încurcă puțin școala! / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Psihologul Georgeta Pânișoară a spus cum poate fi crescută stima de sine.

Georgeta Pânișoară, psiholog, a fost invitată la emisiunea „Parenting 101“, la DC News, unde a spus care este modalitatea cea mai bună pentru a crește stima de sine a copiilor și adolescenților.

„Dacă vorbim de încredere în sine, vorbim despre a vedea că avem puterea și abilitățile de a face anumite lucruri. Apoi ne ducem spre atitudinea încrezătoare în noi și atunci deja ne raportăm la atitudinea față de noi. Stima de sine ridicată înseamnă că ne evaluăm pozitiv față de ceea ce putem să facem într-o anumită situație. Într-adevăr că în unele situații putem să zicem că ne pricepem mai mult să facem niște lucruri, iar în altele pur și simplu să apreciem că nu suntem buni. Din păcate, aici ne încurcă puțin școala, deoarece ne cere performanțe înalte peste tot și fiind ideea asta de standard, ne induce ideea că ar trebui să fim buni la toate, ceea ce nu est cazul. Niciun adult nu este bun la toate.

Stima de sine se consolidează pe ideea succesului în anumite activități. Ea este o evaluare subiectivă și e important să ne identificăm abilitățile corect, pentru că așa o să vedem și dacă putem intra în alte activități. De multe ori, unora le e teamă să intre în activități noi. Dacă vrem să ne creștem stima de sine, e important să intrăm în alte activități de natură nouă. Și la 5-6 ani, dar mai ales în adolescență, e important să încercăm noi. Să ni le asumăm și să vedem la ce suntem buni. Dacă nu ne place, mergem spre altceva“, a spus, la DC News, la emisiunea „Parenting 101“, psihologul Georgeta Pânișoară.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Pandemia, efecte negative asupra copiilor. Psiholog Georgeta Pânișoară: Trebuie să recuperăm la nivel social acea perioadă / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel