DNA susține: Mariana Câmpeanu ar fi ştiut de concursul fraudat din minister

Procurorii DNA susțin  prin interceptările depuse la dosarul de corupţie de la Ministerul Muncii  că Mariana Câmpeanu ar fi știut că cele două consiliere ale sale sunt implicate în fraudarea unui concurs. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu neagă orice implicare a sa în acest dosar.

Potrivit documentelor depuse la dosar, Paula Mănuceanu, pe atunci consilier al Ministrului Muncii, a trimis pe mail raspunsurile la întrebările din testul pentru angajare pe care urma să-l susţină Paul Cristian Ferchedău. Candidatul nu a învăţat însă şi a preferat să copieze în timpul examenului de pe telefonul mobil.

Iuliana Coruţ (director cabinet ministru): Paula, când i-ai dat alea?

Paula Mănuceanu(consilier ministru): După-amiaza.

 I. Coruţ: Iubita, cu cât înainte i-ai dat să înveţe?

 P. Mănuceanu: Luni, după amiaza. Luni seara, marţi, miercuri.

 I. Coruţ: Mie mi-a zis că i-ai dat doar cu o zi înainte.

 P. Mănuceanu: Nu, nu e adevărat! Ce naiba?! Adică cum cu o zi înainte?

Pentru că cel pentru care a fost aranjat concursul nu a putut nici măcar să copieze răspunsurile corecte acesta a fost chemat la Ministerul Muncii şi a refăcut lucrearea scrisă în biroul Paulei Mănuceanu. Anchetatorii au depus la dosar interceptări telefonice din care reiese că Mariana Câmpeanu ştia de concursul aranjat şi că a fost chiar amuzată de faptul că Paul Ferchedău nu a reuşit să obţină notă de trecere chiar dacă avea toate răspunsurile scrise pe foaie.

  Dintr-o altă interceptare a unei convorbiri din 7 decembrie 2012, se înţelege că situaţia a fost cunoscută şi de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

 I. Coruţ: Să ştii că i-am povestit lu’ doamna că… să ştii că i-am povestit lu’ doamna că noroc de tine.

 P. Mănuceanu: Lasă, că… să fim sănătoşi!

 I. Coruţ: I-am spus că atunci am drăcuit în curtea catedralei, dacă îţi poți imagina.

 P. Mănuceanu: Of, sărăcuţa!

 I. Coruţ: Azi i-am povestit, de dimineaţă lu’ doamna, râdea doamna cu gura până la urechi! I-am spus: DOAMNA MINISTRU, de ce râdeţi că n-a fost chiar aşa uşor? Eram aşa nervoasă, mi-a pocnit capul de durere!

 P. Mănuceanu (râde): Aoleu!

 I. Coruţ: Şi ea râdea de noi…

 Conform rechizitoriului, Paul Cristian Ferchedău a recunoscut în faţa anchetatorilor că a fraudat examenul şi a arătat mailurile primite de la minister. singurul lucru pe care l-a omis să-l spună a fost suma pe care ar fi plătit-o pentru aceste servicii. În momentul în care a primit citaţie, mama sa, Cristiana Bigan, inculpată şi ea în dosar, a sunat-o pe Paula Mănuceanu la minister să-i spună de audierea la DNA.

 9 ianuarie 2013

 Radu Constantin Cătălin: Deci, totul e în regulă! E chestia foarte mică acum, când am vorbit cu ăsta mare!

 Bigan Cristiana: Da…

 Radu Constantin: Deci, vor fi cu botul pe labe!

 Bigan Cristiana: Aşa, am înteles!

 5 februarie 2013

 Radu C. Cătălin: Am vrut să ştiu şi eu, să dau şi eu un telefon la oamenii ăştia, pe acolo…

 Bigan Cristiana: Păi, pentru… Erau două întrebări şi Marius a zis că nu mai scrie nimic, până n-are el acces la…

 Radu C. Cătălin: Am inteles, ok.

   La audierea de la DNA, Radu Constantin Cătălin nu a precizat cine este “ăla mare” cu care ar fi discutat şi a negat că a apelat la persoane cu atribuţii de cercetare penală în scopul favorizării învinuitei Cristiana Bigan, mama candidatului Ferchedău Paul Cristian. Procurorii mai notează că faţă de Radu Constantin Cătălin nu au fost suficiente probe pentru începerea urmăririi penale.

 I. Coruţ: Spune-i lui maică-sa că încerc să-l scot, dar nu va fi ieftin pentru ea! Eu n-am vazut aşa ceva! Spune-i că înţelegerea cu doamna – dacă vrea, ok – dar e mult mai mult!

 P. Mănuceanu: Ştii că toata lumea e îngrijorată, să nu plece, să nu plece, să nu plece!

 I. Coruţ: Lasă, acuma trebuie să ajungă senatori, va fi bine! Cât e doamna, n-am probleme, dar văd. Mi-a zis Nicu Bănicioiu sş plec. La sport şi detaşată şi tot vin, dar pierd la salariu!

La data de 17 mai, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorpuției au dispus trimiterea în judecată a mai multor angajați ai Ministerului Muncii. Este vorba despre Iuliana Coruț, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii. De asemenea, și sora acesteia, Simona Dumitru, cea care era funcționar public în cadrul unei autorități naționale, va ajunge în fața judecătorilor de la Tribunalul București. Ea este acuzată de infracțiuni de complicitate la infracțiunea de luare de mită și complicitate la infracțiunea de dare de mită.

În același dosar a mai fost trimisă în judecată și Paula Mănuceanu, care ocupa funcția de consilier al ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, aceasta fiind acuzată de infracțiunile de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității, instigare la infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și sustragere de înscrisuri.

 Potrivit DNA, Cristina Bigan, funcționar public în cadrul unei autorități naționale, a fost trimisă și ea în judecată. În sarcina ei s-au reținut infracțiunile de dare de mită și complicitate la infracțiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității.

 Cea de-a cincea persoană implicată în acest dosar de corupție este Cristian Paul Ferchedău, adică fiul Cristinei Bigan. El este acuzat de anchetatori de infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și complicitate la infracțiunea de uz de fals.

Contactată de România TV, Mariana Câmpeanu a negat discuţiile şi a spus că nu are nicio legătură cu şpaga dată în ministerul pe care îl conduce. "Dacă era aşa, eram chemată. Nu am ce să comentez, dosarul e in instanţă, organele competente să îşi vadă de atribuţii. Nu m-a întrebat nimeni nimic, avem organe care se ocupă. Ăsta e singurul comentariu", a spus ministrul Muncii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel