Stenograme: Cum ar fi fost oprit controlul Curții de Conturi privind achiziția navelor Ministerului Transporturilor, la cererea unui om de afaceri

Au apărut noi stenograme într-o anumită parte a presei.

Bogdan Stan, fost șef ANAF în Guvernul PSD și actual consilier la Curtea de Conturi, i-ar fi cerut, în luna martie, șefului Curții de Conturi din Constanța, Ioan Bobe, să tempereze un control la firma de la care Agenția Română pentru Salvarea Vieților Omenești pe Mare (ARSVOM) ar fi cumpărat două nave la suprapreț, rezultă din stenogramele unor interceptări consultate de G4Media.ro.

Controlul era efectuat de două angajate de la Curtea de Conturi, despre care un om de afaceri implicat în tranzacție a spus: ”Nu putem să lăsăm două pițipoance să facă ce vor”.

Stenogramele apar în propunerea de arestare trimisă de procurorii DNA la Tribunalul Constanța

Stenogramele redau și discuțiile dintre Daniel Manole (șeful ARSVOM) și omul de afaceri Ion Macovei, care, conform anchetatorilor, intermedia prin activități fictive tranzacțiile navelor la suprapreț. Manole a fost revocat din funcție după ce a fost plasat în arest la domiciliu pentru luare de mită în această speță.

Discuțiile dintre cei doi arată că Macovei era speriat de controlul a două angajate ale Curții de Conturi Constanța care ceruseră contractul de achiziție dintre firma intermediară a lui Macovei și SC Suzsi SRL, firma care câștigase licitația cu Ministerul Transporturilor.

Ar fi fost interesant de văzut stenogramele, în integralitatea lor, nu trunchiate, date în presă doar anumitor jurnaliști, ci făcute accesibile tuturor. Aici găsiți stenogramele apărute la G4Media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel