Stema României Harghita-lipsește din documente. Prefectul avertizează

steagul-ungariei-interzis-pe-primariile-din-harghita-18440438
steagul-ungariei-interzis-pe-primariile-din-harghita-18440438

Prefectul Harghitei, Adrian Jean Andrei, atrage atenţia primarilor din judeţ în legătură cu respectarea legii privind folosirii simbolurilor naţionale pe actele oficiale, dar şi a utilizării steagului propriu, potrivit normelor în vigoare. 

Prefectul a trimis o adresă tuturor primarilor din judeţ în care îi avertizează în legătură cu aceste aspecte, după ce, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe documente oficiale trimise la Instituţia Prefectului nu aveau reprodusă stema României. 

'După o perioadă în care actele oficiale emise şi adoptate de autorităţile publice locale aveau reprodusă stema României, alături de stema localităţilor, acolo unde aceasta era aprobată, tot mai multe primării şi consilii locale omit, cu bună ştiinţă sau nu, respectarea legii', a declarat, luni, prefectul Harghitei. 

Acesta a punctat faptul că legea 102/1992, privind stema şi sigiliul statului, prevede foarte clar că 'sigiliul autorităţilor publice cu stema României se aplică pe actele specifice autorităţilor de stat de către persoanele conducătoare, acestea fiind răspunzătoare şi de păstrarea şi utilizarea legală a sigiliilor cu stema României'. 

De asemenea, prefectul a atras atenţia asupra faptului că autorităţile publice îşi pot elabora însemne heraldice şi sigilii proprii, în condiţiile legii, aprobate prin hotărâre de guvern, iar nerespectarea normelor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.0000, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel