Stelian Tănase, replică pentru Victor Ponta. "Chestiune de CSAT"

Stelian Tănase i-a dat replică lui Victor Ponta după ce premierul a zis că taxa TVR este inutilă.

Întrebat de unde provine această "pornire" a lui Victor Ponta pe Televiziunea Română, Stelian Tănase a zis: "De prima dată când l-am văzut, a avut față de mine un discurs care nu era simpatic pentru TVR. Nu m-am mirat. De ce? Am auzit și alți oameni având același discurs. Un fost prim-ministru mi-a zis că aici este o cloacă, un alt personaj politic mi-a zis că la TVR este o hazna. Inițial am crezut că este vorba despre o prejudecată a politicienilor de la vârf față de TVR. M-am alarmat când un ministru mi-a zis: la ce folosește TVR atâta timp cât avem televiziune privată? Acest domn nu înțelege care este misiunea Televiziunii Publice".

Importanța TVR

Stelian Tănase a vorbit și despre importanța Televiziunii Române în contextul acutizării amenințărilor din partea Rusiei.

"Rusia ne amenință și nu este prima dată. Limbajul Kremlinului s-a acutizat. Eu vreau să vă întreb: dacă avem o situație de criză în România, ce vom face? Televiziunea Publică are misiunea de a asigura informarea publicul. Vorbim despre un trafic de informație între autorități și populație și nu știm ce situații vor fi. Televiziunea Română are menirea să transmită mesaje - din banii oamenilor - tuturor. În contextul amenințărilor Rusiei, autoritățile ar trebui să discute dacă Televiziunea Română este suficient de finanțată pentru a face față unei crize. Este o problemă de siguranță națională. Eu aș vedea o discuție în CSAT despre capacitatea sau incapacitatea TVR de a face față unei misiuni de acest tip. Vorbesc de orice fel de amenințări. Vă mai amintiți că iarna trecută a fost viscol în jumătatea țării? Ei bine, noi am trimis oameni în teren și am comunicat prin TVR ce se întâmplă. Le-am transmis oamenilor unde pot găsi hrană și alte lucruri. Am ținut populația în contact cu cea mai corectă informație. Aceasta este misiunea Televiziunii Publice în asemenea situații. Televiziune private fac și ele treabă bună, dar o fac la modul senzaționalist. În celelalte țări europene, Televiziunea Publică este foarte puternică", a zis Stelian Tănase.

Desființarea Televiziunii Române, o ipoteză discutată cu Victor Ponta

"Da, am discutat cu Victor Ponta, anul trecut, despre desființarea TVR. Nu este problema de a desființa TVR, ci de a înființa o nouă televiziune dimensionată corect, o televiziune de secol XXI care din punct de vedere logistic și al finanțării să poată să fie funcțională într-un mediu foarte concurențial. Televiziunea Publică este subfinanțată cronic, dar nu este așa de ieri, de azi. Este așa din 2003 când taxa s-a fixat la 4,5 lei, iar acum este la 4 lei", a mai spus Stelian Tănase într-un interviu acordat la TVR.

"Din 2003 până acum, taxa nu a crescut deloc. Vă dau un singur exemplu: în 2002, salariul minim pe economie era două milioane. Știți cât este astăzi? Nouă milioane și jumătate. TVR plătește aceste salarii, dar taxa pe o primește este aceeași din 2003. Oamenii nu vor să plătească un cent în plus, dar vor să aibă televiziune de calitate. Vor să vadă Campionatul European de Fotbal, Liga Campionilor, tot felul de lucruri care costă bani. Cine le plătește? Încasările noastre sunt mult mai mici decât ar trebui pentru a acoperi aceste cerințe normale ale publicului", a dăugat șeful TVR.

VEZI ȘI: Victor Ponta, TAXA TVR-INUTILĂ: Oamenii plătesc și forțat, și inutil o taxă pentru TVR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel