Steagul secuiesc, o nouă controversă. S-a decis

Steag Secuiesc 2
Steag Secuiesc 2

Consiliul Judeţean Covasna este obligat de Tribunalul din acelaşi judeţ să îndepărteze steagul secuiesc arborat în sala de şedinţe a instituţiei. Sentinţa poate fi însă atacată cu recurs în termen de 15 zile, transmite Agerpres. 

Tribunalul Covasna obligă Consiliul Judeţean, prin sentinţa pronunţată joi, să îndepărteze steagul secuiesc arborat în sala de şedinţe.

Instanţa a admis acţiunea Prefecturii Covasna care a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind acceptarea donaţiei unui steag secuiesc.  Condiţia donatorului, respectiv Partidului Civic Maghiar, era ca steagul să fie arborarat în spaţiul public. 

În sentinţa postată joi pe site-ul Tribunalului Covasna se menţionează că instanţa 'anulează hotărârea Consiliului Judeţean Covasna (...) privind acceptarea ofertei de donaţie a unui bun mobil, anulează contractul de donaţie ( ...) şi obligă pârâţii, respectiv Consiliul Judeţean Covasna şi preşedintele Consiliului Judeţean, să îndepărteze steagul albastru-auriu al Ţinutului Secuiesc din Sala mare de şedinţă a Consiliului Judeţean Covasna'. Totodată, se arată că soluţia poate fi atacată în recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu a declarat pentru AGERPRES în urmă cu câteva luni, în momentul introducerii acţiunii instanţă, că steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe clădirile publice ori în incintele acestora, lucru confirmat şi de o serie de sentinţe judecătoreşti rămase definitive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel