Statut judecători, procurori. CSM a admis 116 amendamente

Rodica Mitu / 18 dec 2017 / 18:43 Salveaza PDF Comentarii
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj
CSM, mesaj ferm: Nu putem accepta excesele de limbaj

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis 116 amendamente în ceea ce privește propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Majoritatea PSD-ALDE a adoptat un amendament al social-democraţilor prin care preşedintele României poate refuza o singură dată numirile procurorilor de rang înalt: procurorul general, procurorul-şef al DNA, procurorul-şef al DIICOT.

„Preşedintele României poate refuza, motivat, o singură dată, numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului". În prezent, forma în vigoare a legii prevede: „Preşedintele României poate refuza motivat numirea în funcţiile de conducere prevăzute la alin. (1), aducând la cunoştinţa publicului motivele refuzului"

Au ramas valabile modificările făcute de majoritatea PSD-ALDE-UDMR la art. 53, astfel ca preşedintele României nu poate refuza numirile în funcţiile de vicepreşedinte şi preşedinte la Înalta Curte de Casatie şi Justiţie.

Amendamente admise

(w670)

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28