EXCLUSIV  Statul român nu recunoaște munca profesorilor români din diaspora. Ștefan Lorincz: Sunt niște eroi!

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ștefan-Iulian Lorincz a vorbit în cadrul dezbaterii ”Bogățiile românilor din Diaspora” despre situația în care se află profesorii români din diaspora.

„Eu fac parte din generația care a locuit și a crescut în diaspora, am locuit șaptesprezece ani. Nu am urmat cursurile LCCR în diaspora, am plecat la o vârstă fragedă în Spania, în schimb cunosc foarte bine societatea românească din afara granițelor țării având în vedere că am trăit printre acești oameni șaptesprezece ani de zile. Sunt de acord legat de ce a spus colegul meu senator, Radu Mihail, că se pot face mult mai multe lucruri. În urmă cu o săptămână am fost la Madrid unde, din fericire, 1961 de copii, de elevi, au urmat cursurile în anul 2022 privind cursul de limbă, cultură și civilizație românească. Pare un număr mare dar având în vedere că una dintre cele mai mari comunități din diaspora, din Spania, este la Madrid, mie mi se pare că acest curs nu a fost suficient”, a declarat Ștefan-Iulian Lorincz, secretar în cadrul Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru al Camera Deputaților.

Profesorii români din diaspora, eroii pe care statul nu îi apreciază

„Profesorii care fac acest lucru și care din păcate pe legislația actuală nu există absolut niciun fel de recunoaștere a vechimii în muncă pentru aceste persoane - aceste persoane sunt niște eroi pentru că se deplasează, nu au niciun venit suficient de mare încât să facă acest lucru, dar totuși se luptă în așa fel încât aceste persoane, acești copii ai diasporei să nu își uite rădăcinile. Din punctul meu de vedere nu există patriotism mai mare decât a-ți cunoaște și a-ți vorbi bine propria limbă”, a mai declarat Lorincz, în cadrul dezbaterii Bogățiile românilor din Diaspora, organizată de DC MEDIA GROUP.

VEZI DEZBATEREA COMPLETĂ AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel