Statul, învins de condițiile meteo

Ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, invitat la 'Ora Guvernului', în Plenul Parlamentului a declarat că statul ar fi avut investiţii mai consistente în primul trimestru dacă în februarie nu ar fi fost viscol.

'Dacă nu ar fi fost un februarie cu viscol, cu Dunăre îngheţată, cu porturi închise, probabil că am fi avut investiţii mai consistente şi în trimestrul I, de aceea afirmaţia conform căreia 'cineva a tăiat fondurile de investiţii' este incorectă. Nu s-au realizat investiţii din cauza unor condiţii pe care le ştim cu toţii şi nu noi le-am stabilit, nici Guvernul nu putea să preîntâmpine evoluţiile climatice. Faţă de 3,8 (procent din PIB - n. r.) cât s-au făcut investiţii în anul 2016, anul acesta o să ne realizăm ţinta de 4,84% din PIB. Despre acest lucru vom vorbi în a doua jumătate a anului, când vom avea şi statisticile necesare', a spus Ştefan, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte colectarea, şeful de la Finanţe a precizat că în trimestrul I este vorba despre 7,3% din PIB, 'adică egală cu indicele de colectare din anul 2016'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel