Statistică. Românii consumatori dau peste jumătate din venituri pe droguri

Droguri
Droguri

Românii, consumatori de droguri, ajung să plătească mai mult de jumătate din venituri pentru acest viciu. Țara cu cele mai scumpe substanțe halucinogene este Noua Zeelandă.

În condițiile în care, conform studiilor efectuate de Agenția Națională Antidrog, vârsta de la tinerii încep să consume droguri a scăzut la 10-11 ani, România se află pe locul 47 în clasamentul celor mai accesibile 50 de pieţe care fac obiectul celei mai recente analize anuale a costului drogurilor Bloomberg Global Vice Index.

Indicele urmăreşte preţul unui „coş al viciilor" alcătuit din patru grupuri generice de droguri: opioide, cocaină, canabis şi stimulatoare de tip amfetamină. Astfel, conform studiului țările cu cele mai scumpe substanțe halucinogene sunt Noua Zeelandă și Australia, iar pe locul trei se află SUA cu 846 de dolari.

În România,"coşul" costă 193 de dolari, dar venitul mediu săptămânal este de doar 234 de dolari, în timp ce în SUA venitul săptămânal mediu este de 1.202 dolari.

Top acces droguri

Marijuana, cocaina şi heroina sunt permise pentru uz recreativ sau medical în diferite formate şi jurisdicţii, în întreaga lume. Indicatorul măsoară, de asemenea, raportul cu veniturilor medii (pe baza datelor Fondului Monetar Internaţional). 

Țara în care drogurile sunt cele mai accesibile este Luxemburg (preţul coşului de 197 de dolari şi venituri de 2.191 dolari), urmată de Olanda, cu cel mai ieftin coş, de 93 de dolari şi venituri de 1.018 dolari pe săptămână.


Topul 10 al ţărilor în care este cel mai uşor să te droghezi este completat de Uruguay, Costa Rica, Chile, Norvegia, Elveţia, Franţa, Germania şi Islanda.

Vezi și: Drogat la volan. A fost arestat pentru trafic cu stupefiante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel