Statele Unite au efectuat exerciţii cu bombardiere strategice în spaţiul aerian al României

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA
Bombardiere strategice B-52 Stratofortress, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA

Statele Unite au efectuat, vineri, exerciţii cu bombardiere strategice B-52 Stratofortress în spaţiul aerian european, inclusiv deasupra României, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării pe flancul estic al NATO.

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram au informat că, pe 04.03.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H au îndeplinit misiuni specifice în spațiul aerian al României.

Bombardiere strategice B-52 Stratofortress, aparţinând Forţelor Aeriene din SUA, au efectuat exerciţii cu forţe militare din Germania şi România, infomează CNN.

Mai multe bombardiere B-52 au decolat de la Baza Fairford (Marea Britanie) şi au efectuat antrenamente de susţinere şi integrare aeriană, anunţă Comandamentul pentru Europa al Forţelor Aeriene din SUA.

Bombardierele americane au ajuns în spaţiul aerian al României, unde au efectuat misiuni specifice avioanelor militare de acest tip la limita estică a Alianţei Nord-Atlantice, în apropierea spaţiului aerian ucrainean, unde, în contextul invaziei, sunt active avioane ale Forţelor Aeriene ruse, potrivt Mediafax

"Misiunile prin rotaţie ale bombardierelor ne oferă oportunităţi esenţiale de integrare şi antrenare alături de aliaţii şi partenerii noştri, mai ales în această perioadă dificilă. Misiunile comune de antrenament garantează că forţa defensivă a NATO rămâne fără egal", a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forţelor Aeriene SUA responsabil de Europa, Africa şi de Comandamentul aliat NATO.

Vezi și: Stoltenberg, NATO: Am spus că Rusia va plăti un preț foarte mare, îl PLĂTEȘTE acum! Este războiul lui Putin. Trimitem forța de răspuns a NATO pentru prima dată

Puternicele Boeing B-52H Stratofortress pot transporta până la 32 de tone de armament şi sunt dotate cu opt turboreactoare. B-52 se află în arsenalul Statelor Unite ale Americii din anul 1955, dar a fost permanent modernizat. Având o performanţă superioară la viteze mari subsonice şi costuri de operare relativ reduse, B-52 a fost păstrat în dotare în ciuda apariţiei unor modele mult mai avansate, precum North American XB-70 Valkyrie (capabil de a atinge Mach 3), Rockwell B-1 Lancer (cu geometrie variabilă) sau Northrop Grumman B-2 Spirit (cu tehnologie stealth: nedetectabil radar). 

Tot în cursul zilei de vineri spaţiul aerian al României a fost survolat succesiv şi de mai  multe aeronave de realimentare a avioanelor de luptă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel