EXCLUSIV  Statele Unite, AMENINȚATE cu un nou 11 septembrie. Analist: Iran, omul bolnav din Orientul Mijlociu

Luni, Iranul a lansat o amenințare la adresa Statelor Unite ale Americii prin care a exprimat posibilitatea ciocnirii unui avion de Capitoliul SUA. Andrei Vlășceanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre puterea adevărată a Iranului și despre posibilitatea unui astfel de atac.

Luni, mai mulți controlori ai traficului aerian din New York au primit o amenințare îngrijorătoare cu privire la răzbunarea morții generalului iranian Soleimani. Textul amenințării spune următoarele: "Ciocnim un avion în Capitoliul SUA, miercuri. Soleimani va fi răzbunat" (mai multe detalii AICI). Andrei Vlășceanu, expert pe politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre pericolul iranian asupra Statelor Unite ale Americii:

„Iranul este omul bolnav al Orientului Mijlociu. Din punct de vedere istoric are o traiectorie și o descendență politică foarte imperială, încă din perioada lui Cirus al II-lea Xerxes, pe urmă perioada șahinșahilor. Oricât și-ar dori Garda Revoluționară, la ora actuală nu mai există posibilitatea unui nou 11 septembrie. Nu se mai poate acest lucru, trupele americane sunt pe high alert în majoritatea timpului, pentru a face un astfel de exercițiu, din nou, e mult mai complicat decât a fost acum 20 de ani.

Ceea ce face acum Iranul este să lanseze un mesaj, pentru că a trecut un an de la eliminarea lui Soleimani, mastermind-ul strategic de la Teheran, o mare pierdere pentru arhitectura de securitate, politică externă și apărare a Iranului. De aceea, nici nu am văzut Iranul implicat în al doilea război din Nagorno-Karabakh. Sunt amenințări goale, Iranul poate maxim să atace diferite ținte locale, dar, la nivel internațional, nu mai are aceeași forță“, apreciază Andrei Vlășceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel