Stare de Urgență. Gabriel Oprea, fost ministru MAI: Important este să nu moară oameni

Gabriel Oprea
Gabriel Oprea

Fostul ministru MAI Gabriel Oprea a explicat, luni, ce presupune intrarea României în Stare de Urgență, dar și ce recomandări are pentru ca lupta contra epidemiei să fie eficientă.

Gabriel Oprea se așteaptă la o bună coordonare a tuturor profesioniștilor implicați sub conducerea MAI, în cazul decretării stării de urgență:

”Starea de urgență, pe care a anunțat-o președintele Iohannis, presupune luarea tuturor măsurilor pentru a proteja populația, în această situație de urgență și pentru a preveni. Este nevoie de coordonare unitară, prin Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, care are autoritatea necesară fiind condus de ministrul de Interne. MAI are cea mai importantă misiune și are oameni profesioniști și calificați pentru acest lucru, și care lucrează integrat cu toate structurile Guvernului, iar alte instituții care nu sunt subordonate guvernului, ca de exemplu Parchetul General sau Serviciile Secrete sunt invitate permanent, ceea ce oferă autoritate”, a declarat Gabriel Oprea la Realitatea Plus. 

”Toate resursele umane de profesioniști, dar și resursele României, trebuie puse la dispoziție pentru a depăși această situație de urgență. Recomand organizare, colaborare, dar și comunicare foarte bună. Important este să nu moară oameni. Important este să prevenim. Recomand oamenilor să aibă încredere în autorități și să urmeze toate indicațiile”, a mai adăugat fostul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel