Stanislav Govoruhin, regizor, a murit

 Cunoscutul actor şi regizor rus Stanislav Govoruhin, care a scris scenariul la cel mai vizionat film sovietic "Piraţii secolului XX" (1979), a murit joi la Moscova la 82 de ani, relatează EFE. 

Potrivit lui Veaceslav Volodin, preşedintele Parlamentului rus (Duma), regizorul care era şi membru al Dumei, a murit din cauza "unei boli lungi şi necruţătoare" la un spital din Moscova unde fusese internat. 

Govoruhin, artist al poporului din Federaţia Rusă şi născut în 1936, a regizat peste 20 de filme şi a jucat în peste 30 de producţii cinematografice, dintre care multe aplaudate atât de public cât şi de critică. 

A debutat ca regizor în 1967, cu drama 'Vertical', despre un grup de alpinişti izolaţi pe munte de o furtună de zăpadă. Din filmografia sa mai fac parte "Locul întâlnirii nu poate fi schimbat", "În căutarea căpitanului Grant", "Zece negri mititei" sau "Binecuvântaţi femeia". 

Mesajul lui Putin 

Preşedintele rus, Vladímir Putin, a transmis prin purtătorul său de cuvânt condoleanţe familiei celebrului regizor pe care l-a considerat "un geniu", care "avea un punct de vedere propriu", pe care era dispus să-l apere. 

Govoruhin a participat activ la viaţa politică a Federaţiei Ruse. În anul 2000 a candidat la funcţia de preşedinte al ţării, obţinând 0,44% din voturi. Ulterior, el a devenit membru al partidului de guvernământ Rusia Unită (Edinaia Rossia), iar în 2012 a condus campania electorală a lui Vladimir Putin. 

Pe 13 iunie starea sănătăţii lui Stanislav Govoruhin s-a înrăutăţit, fiind necesară internarea sa de urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel