Stai în Spania? Poți primi 90.000 euro dacă instalezi lift

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Consiliul Guvernatorilor a aprobat miercuri, în ultima sa ședință dinaintea alegerilor regionale și municipale un plan de stimulare care prevede că aproximativ 2.000 de proprietăți vor beneficia între 2023 și 2025 de un ajutor de până la 90.000 de euro pentru instalarea unui lift.

Pot adera toate clădirile care au o înălțime egală sau mai mare de trei etaje și care au cel puțin 50% din suprafața lor construită dedicată utilizării rezidențiale, potrivit 20minutos.es.

Programul de granturi stabilește o sumă fixă ​​de 90.000 euro pe intervenție, cu condiția ca această cifră să nu depășească 80% din investiția eligibilă. Termenul limită de depunere a cererilor va fi de patru luni din ziua următoare publicării acestor granturi în Monitorul Oficial al Comunităţii, care se preconizează să aibă loc săptămâna viitoare. 

Pot solicita această subvenție persoanele fizice sau cei care dețin imobile rezidențiale pentru locuințe colective și comunitățile de proprietari sau grupurile acestora. Plata se va face odată ce se va acredita că lucrarea este complet terminată. Comunitatea reamintește că solicitanții trebuie să aibă un raport de evaluare a clădirii, care, la rândul său, trebuie să fie bine întreținut și să nu fi beneficiat de niciun alt ajutor în același scop. În plus, este esențial ca aceștia să fie la curent cu obligațiile fiscale față de comunitate și de Securitatea Socială. 

VEZI ȘI: Atenţie la ce cari cu liftul! Poţi fi amendat dacă nu respecţi câteva reguli

Românii care locuiesc la bloc nu au voie să care orice lucru cu liftul, iar dacă nu respectă, aceștia riscă să fie amendați. Mai exact, ce nu au voie locatarii de bloc să care cu liftul?

Puțini români știu ce au voie și ce nu au voie să care cu liftul. Iar dacă aceștia sunt prinși că nu folosesc liftul necorespunzător, pot primi amenzi și nu orice fel de amenzi, amenzi usturătoare, a menționat Antena 3 CNN.

O femeie, care locuiește într-un bloc vechi din Capitală, și-a renovat apartamentul și a încercat să care gunoiul scos din apartament, cu liftul. Vecinii au surprins-o pe femeie în timp ce punea sacii în lift, însă nu au lăsat-o și au chemat imediat poliția. Doamna nelămurită pentru ce a primit contravenția, a fost pe loc amendată și a povestit ce a pătiți pe grupul „Asociații de proprietari din România”.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/atentie-la-ce-cari-cu-liftul-poti-fi-amendat-daca-nu-respecti-cateva-reguli_909268.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel