Atenţie la ce cari cu liftul! Poţi fi amendat dacă nu respecţi câteva reguli

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Românii care locuiesc la bloc nu au voie să care orice lucru cu liftul, iar dacă nu respectă, aceștia riscă să fie amendați. Mai exact, ce nu au voie locatarii de bloc să care cu liftul?

Puțini români știu ce au voie și ce nu au voie să care cu liftul. Iar dacă aceștia sunt prinși că nu folosesc liftul necorespunzător, pot primi amenzi și nu orice fel de amenzi, amenzi usturătoare, a menționat Antena 3 CNN.

O femeie, care locuiește într-un bloc vechi din Capitală, și-a renovat apartamentul și a încercat să care gunoiul scos din apartament, cu liftul. Vecinii au surprins-o pe femeie în timp ce punea sacii în lift, însă nu au lăsat-o și au chemat imediat poliția. Doamna nelămurită pentru ce a primit contravenția, a fost pe loc amendată și a povestit ce a pătiți pe grupul „Asociații de proprietari din România”.

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru. Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat. Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, scrie femeia pe grupul ”Asociații de proprietari din România”.

O altă persoană care stă l-a bloc a sfătuit-o pe femeie să facă contestație."S-a făcut un abuz, atât din partea administratorului, cât și a poliției. Faceți contestație la amendă. Este normal să cărați sacii cu liftul. Condiția este să nu depășiți greutatea admisă. Bănuiesc că nu i-ați cărat toți odată. Și dacă s-a făcut mizerie puteați să măturați și să spălați dacă era cazul. Mai sunt și oameni plini de zel și au impresia că ei au dreptate. Cei de la salubrizare preiau sacii din față blocului contra cost", a scris o altă persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel