Stadionul „Lia Manoliu“ va avea parcare supraetajată, cu teren de sport

stadionul national lia manoliu
stadionul national lia manoliu

O parcare supraetajată cu 1.300 de locuri va fi construită în apropierea Stadionului „Lia Manoliu“, valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane de euro, a declarat, vineri,  directorul Direcţiei de Investiţii a municipalităţii, Bogdan Hreapcă.

Certificatul de urbanism pentru parcarea de trei etaje din zona Stadionului „Lia Manoliu“ a fost aprobat, vineri, de primarul Sectorului 2.

Parcarea va avea 1.300 de locuri la parter şi cele trei etaje, fiind construită pe un teren în suprafaţă de 10.800 de metri pătraţi.

Suprafaţa construită la sol va avea 7.500 de metri pătraţi, iar fiecare etaj va avea câte 8.100 de metri pătraţi. Parterul şi cele trei etaje vor avea parcări, zone de circulaţie, rampe carosabile şi patru nuclee de circulaţie verticală, cu scări şi lifturi. Circulaţia pe verticală a maşinilor se va face prin două rampe drepte cu dublu sens şi cu lăţime de şase metri, iar pietonii vor avea acces prin patru noduri, fiecare grupând o scară şi un lift de persoane, informează Mediafax

În apropierea parcării, pe spaţiul rămas liber, în suprafaţă de 3.300 de metri pătraţi, vor fi amenajate zona de acces spre parcare şi aleile pietonale, incluzând şi un spaţiu verde, amenajat cu gazon.

Pe terasa parcării supraetajate va fi amenajat un teren de sport, cu dimensiunea de 45 x 90 de metri. Suprafaţa de joc va fi din tartan şi va putea fi împărţită în patru terenuri multifuncţionale, de minifotbal, handbal, baschet şi de tenis. Terenurile de sport vor fi împrejmuite cu gard de plasă metalică, cu o înălţime de patru metri, iar în spatele porţilor de handbal vor fi garduri de şase metri.

Locurile de parcare vor fi destinate celor care vor participa la evenimentele sportive organizate pe stadion. Locuitorii cartierului Vatra Luminoasă vor putea folosi parcarea în restul timpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel