Stațiunea Rânca, fără apă. Turiștii au plecat acasă

O mare parte din stațiunea Rânca a rămas fără apă. Unii dintre turiști s-au văzut nevoiți să ceară banii înapoi și să renunțe la vacanță. 

Sistemul actual de alimentare cu apă nu face faţă consumului ridicat din perioadele de vârf de sezon şi, în plus, prezintă o serie de deficienţe.

Astfel, două dintre bazinele de înmagazinare a apei sunt sparte. Lipsa apei a început să se resimtă dinainte de Revelion, când staţiunea Rânca s-a umplut de turişti. Aproximativ 12.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul în Rânca. Mulţi dintre turiştii cazaţi în unităţile la care apa nu ajunge au preferat să renunţe la vacanţe, astfel că și-au cerut banii înapoi, relatează adevarul.ro. 

Proprietarii pensiunilor nu au avut încotro și au fost nevoiți să returneze sumele plătite de turiști. În perioada de vârf a sezonului nu au existat însă mari probleme, astfel că proprietarii au scos profituri bune. 

Zona Rânca, din Munţii Parâng, se află pe teritoriul localităţilor Baia de Fier şi Novaci. Primarul localităţii Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, a precizat că sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din Rânca este în curs de predare către societatea Aparegio, operatorul regional din judeţul Gorj. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel