Stațiile Pipera și Aurel Vlaicu închise de Metrorex în iulie

Metrorex-metrou dc
Metrorex-metrou dc

 Lucrările de modernizare a sistemului de control-acces în staţiile de metrou Pipera şi Aurel Vlaicu se vor desfăşura, succesiv, în perioadele 15 iulie - 21 iulie 2017 şi, respectiv, 29 iulie - 4 august 2017, informează, joi, Metrorex. 

"Pentru stabilirea calendarului, pentru cele două staţii s-au luat în considerare perioadele cu trafic scăzut, ca urmare a vacanţelor şcolare şi a concediilor, pentru ca disconfortul resimţit de călători să fie minim. Lucrările se vor realiza succesiv pentru staţiile de metrou apropiate, pentru a permite preluarea călătorilor de la staţiile de metrou ce se vor afla în proces de modernizare către staţiile de metrou din apropiere. Totodată, reprezentanţii Metrorex au cerut sprijin autorităţilor locale şi RATB pentru preluarea călătorilor cu ajutorul transportului în comun de suprafaţă", potrivit unui comunicat al companiei. 

Potrivit sursei citate, perioada maximă estimată pentru închiderea staţiilor de metrou cu un singur acces va fi de 7 zile calendaristice consecutive, cu începerea lucrărilor într-o zi de vineri, după terminarea programului normal de lucru al Metrorex şi după ce ultimii călători vor părăsi staţia de metrou. Deschiderea staţiei pentru publicul călător se va realiza în timpul programului normal de lucru, în ziua de sâmbătă a săptămânii următoare. 

Se va lucra și noaptea 

"Lucrările se desfăşoară atât ziua, cât şi noaptea, acolo unde procesul tehnologic permite acest lucru", subliniază reprezentanţii Metrorex. 

Lucrările vor consta în: demontarea sistemului de taxare existent, demolarea pardoselii existente, demontarea traseelor de cabluri de comunicaţie existente în pardoseală, demontarea sistemului de alimentare, repoziţionarea cabinei controloarei de acces (unde este cazul), realizarea noilor trasee de cabluri de comunicaţie, realizarea noului sistem de alimentare, realizarea noii pardoseli ce presupune minim trei zile pentru întărirea materialului de construcţie folosit, montarea noului sistem de taxare, efectuarea testelor funcţionale. 

"Metrorex va anunţa din timp perioadele lucrărilor, pentru ca cei afectaţi să poată găsi soluţii optime de transport", se precizează în comunicat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel