EXCLUSIV  SRI și SIE, legi vechi din anii '90. Florian Bichir atrage atenția: "Și-au mai rupt picioarele, nu le-a reușit. Trebuie schimbate"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Conf. univ. dr. Florian Bichir, scriitor și istoric, atrage atenția asupra necesității ca legile SRI și SIE să fie schimbate.

"Legea SRI-ului este din 1991. Legea SIE este din 1996. (...) SRI-ul, SIE, spre cinstea lor s-au zbătut - cu directori, cu tot ce au, cu logistica - să schimbe legea, pentru că este nevoie de noi legi ale siguranței naţionale, ale serviciilor că nu mai sunt adaptate, ale statutului ofiţerilor de informaţii, că îşi dă unul demisia şi, a doua zi, îl vezi la TV - show-uri, te ia capul, sau pleacă el cu hârtiile ca e patriotism. Legile astea trebuie schimbate. S-au lovit de acelaşi lucru, exact cum o fac cei de la armată, acum.

Eu cred că, având în vedere că armata a depăşit şi pompierii, au 80%, ei au încercat să updateze legea care este în favoarea tuturor, în care şi-au mai rupt picioarele SRI-ul, SIE, nu le-a reuşit, şi eu cred că reuşeşte, pentru că este chiar logic să treacă. Eu sper că şi SRI şi SIE, pe care le apreciez şi le-am sprijinit în modificarea legilor, să reuşească şi ei", a spus Florian Bichir, la DCNews TV.

"Nu poţi să judeci, astăzi, în România anului 2023, situaţia cu o lege din 1991"

"Eu sunt un naţionalist român, am recunoscut-o. Ţin şi cu pompierii, şi cu jandarmii. Cred că zona asta militară trebuie ajutată, pentru că a fost foarte dispreţuita şi sub comunism şi postdecembrist. Un stat puternic trebuie să aibă şi servicii puternice şi securitatea ne costă. Până acum, ziceam "ce NATO, ce cutărică?". Când au apărut primele drone din alea  - vedeți sondajele de opinie - : "Trăiască armata!, "Ce bine este cu americanii!". (...)

Sunt pentru şi o spun public şi voi sprijini orice iniţiativă parlamentară a SRI şi SIE, pentru că nu poţi să judeci, astăzi, în România anului 2023, situaţia cu o lege din 1991. Vin ofiţerii şi spun: "Domnule, dar nu am în lege!". SIE la fel, ce culegere de informaţii? De ce să nu existe un cadru legal şi un control parlamentar? Ce vi se pare nefiresc în asta?", a mai spus Florian Bichir.

Vezi și: Probleme la SIE. Florian Bichir: Sunt disperați! Cedează unii dintre ei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel