EXCLUSIV  Probleme la SIE. Florian Bichir: Sunt disperați! Cedează unii dintre ei

Conf. univ. dr. Florian Bichir, scriitor și istoric, arată una dintre problemele cu care se confruntă Serviciul de Informații Externe (SIE).

"Vă spun, că nu e niciun secret, cei de la SIE sunt disperaţi! Nu mai au oameni, IT-iști. Au venit firmele multinaționale sau chiar companii româneşti care le-au oferit de trei sau chiar patru ori salariile lor. Sunt oameni care încep şi ei o casă, rămâne soţia gravidă - cedează unii dintre ei. Piaţa muncii este atât de puţină, ori dacă nu o ai nici legiferată să poţi să-i cauţi, să iei civili... că nu puteau angaja, fiind departament militar. Hai să fim serioşii", a spus Florian Bichir, la DCNews TV.

Serviciul  de  Informaţii  Externe  (SIE)  este  instituţia  de  stat  specializată  în  domeniul informaţiilor externe privind siguranţa naţională, apărarea României şi a intereselor sale.

Misiunea SIE este îndeplinită prin culegerea de informaţii relevante pentru securitatea naţională a României, informaţii care asigură baza de decizie pentru autorităţile statului; avertizarea timpurie asupra riscurilor şi ameninţărilor, precum şi întocmirea de evaluări strategice ale mediului internaţional de securitate; desfăşurarea de operaţiuni pentru apărarea şi promovarea intereselor României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel