SRI, anunț pentru România după exploziile de la Bruxelles. Nivel alertă

Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul 'Albastru - precaut', a anunţat, marţi, Serviciul Român de Informaţii (SRI).

'În România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul 'Albastru - precaut'. Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informaţii care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel naţional şi ne asigurăm de menţinerea climatului de siguranţă a cetăţenilor români', susţine şeful SRI, Eduard Hellvig, potrivit unui comunicat de presă.

[citeste si]

Serviciul Român de Informaţii condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. 'Suntem alături de poporul belgian şi vom continua să oferim sprijin partenerilor noştri instituţionali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului. Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Ţintele teroriştilor nu mai sunt doar statele, ca entităţi compacte, ci direct cetăţenii, ca entităţi individuale. Din aceste considerente, nu văd exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acţiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea naţională.

Scopul principal al activităţii noastre este prevenirea acestor ameninţări teroriste. Principalele noastre arme sunt informaţia şi legea. Atunci când viaţa unui singur cetăţean este pusă în pericol, acţionăm cu fermitate, folosind instrumentele legale şi mijloacele prevăzute de lege', mai afirmă Hellvig. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel