Sputnik Md și încă un site, blocate în Republica Moldova. Nici din România nu pot fi accesate

Fotografie creată de Lukas, de la Pexels
Fotografie creată de Lukas, de la Pexels

Sâmbătă dimineață, în Republica Moldova, directorul Serviciului de Informații și Securitate a anunțat că a cerut blocarea site-urilor Sputnik Md și Gagauznews Md. Acestea nu pot fi accesate nici din România, deși nu a fost anunțată oficial, încă, o astfel de decizie.

În această dimineață, anunță presa din Republica Moldova, directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate a informat că a cerut blocarea altor două site-uri de știri: www.sputnik.md și www.gagauznews.md.

Potrivit știri.md, cele două site-uri "au fost catalogate ca fiind ”promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență".

"Ordinul ce conţine indicații cu caracter obligatoriu a fost transmis Registratorului național al domeniului de nivel superior „md” și furnizorilor de rețea și/sau servicii de comunicații electronice, pentru a bloca, în condițiile legii, imediat accesul utilizatorilor din Republica Moldova la sursele menționate.", arată un comunicat.

VEZI ȘI: Preşedinta Maia Sandu a discutat la telefon cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut vineri searムo discuţie telefonicムcu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a informat Serviciul de presă al preşedinţiei, citat de Moldpres.

Cei doi înalţi oficiali au discutat despre situaţia de securitate complicatムdin regiune, din cauza răƒzboiului din Ucraina, şi au exprimat sprijin total pentru integritatea teritorialムa Ucrainei. Totodată, Blinken a declarat cムSUA vor sprijini în continuare suveranitatea şi integritatea teritorialムa Republicii Moldova.

Maia Sandu a reiterat că Republica Moldova este pregăƒtitムsムofere în continuare asistenţムumanitarムrefugiaţilor din Ucraina, transmite Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Republica Moldova, următoarea țintă a lui Putin? Anatol Țăranu: Au toate motivele să se teamă

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev se trezesc pentru a treia dimineață cu explozii

Locuitorii din capitala ucraineană Kiev se trezesc pentru a treia dimineață cu zgomotul exploziilor, pe măsură ce războiul ajunge în oraș. Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață.

Printre ultimele noutăți, conform CNN, se numără:

- explozii au fost raportate în capitală sâmbătă dimineața, după zile de lupte grele la periferie, în timp ce trupele rusești au avansat spre oraș. Focuri de armă au fost auzite și în apropierea centrului orașului.

- într-un discurs național vineri seară, președintele ucrainean Volodymyr Zelenski a promis că ucrainenii vor rămâne și vor lupta pentru țara lor și a acuzat Rusia că a vizat infrastructura civilă.

- un purtător de cuvânt al lui Zelenski a declarat că președintele a acceptat o propunere rusă de a purta negocieri și că este pregătit să discute despre pace și încetarea focului

- sancțiunile se adună: SUA și Canada au anunțat vineri sancțiuni împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a ministrului rus de externe Lavrov, alăturându-se astfel Uniunii Europene și Marii Britanii.

Cel puțin șase orașe din Ucraina au intrat în alertă aeriană sâmbătă dimineață, conform NEXTA TV: Lutsk , Rivne, Lviv, Cherkasy, Uman și Kherson, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel