Sporuri medici institut "Marius Nasta". Vâlcu: "Oamenii se confruntă cu riscul morții"

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, biologi, asistente şi personal administrativ, au protestat, miercuri, în curtea unităţii spitaliceşti, fiind nemulţumiţi de reducerea sporurilor.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a făcut câteva precizări.

"Oamenii de la "Marius Nasta", spre deosebire de alte locuri, se confruntă cu riscul morții. În acest institut, tuberculoza multidrog - rezistentă (TB-MDR), într-un an, te omoară. Oamenii lucrează cu pacienți în această condiție. Mulți alți miniștri și guverne ar fi trebuit să prevadă aceste chestiuni în relație cu fondurile europene și s-ar fi găsit suplimentări specifice pentru respectiva zonă, "Marius Nasta" și alte spitale de genul", a zis ziaristul la Antena 3.

Răzvan Prișcă, parlamentar PNL, a vorbit și despre situația mamei sale care este medic primar de boli infecțioase.

[citeste si]

"Mama mea este medic primar de boli infecțioase și se ocupă de SIDA. S-a creat o inechitate halucinantă în sistem. Mama mea lucrează într-un mare spital județean, în care anvelopa salarială este mare pentru că sunt vreo 2.000 de angajați și atunci se poate încadra în sporul din lege care poate merge până la 85%, dar o colegă de-ale sale, cu aceeași vechime, conferențiar universitar etc, într-un spital de monospecialitate nu poate avea acest spor. Este aceeași muncă, aceiași bolnavi cu SIDA. Sunt inechități pe care oamenii le simt", a zis liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel