Sportivii din Franţa, scrisoare deschisă. Le cer francezilor să voteze cu Macron. Jocurile Olimpice din 2024, ARGUMENT

Le Pen și Macron
Le Pen și Macron

Sportivii din Franţa fac apel la cetăţeni să îl voteze pe Emmanuel Macron în turul II al alegerilor prezidenţiale. Aceştia amintesc faptul că Franţa va organiza Jocurile Olimpice din 2024. 

„Nu ne putem imagina că acest moment istoric ar putea fi marcat de prezența extremei drepte. Deși suntem conștienți de dificultățile cu care se confruntă mulți oameni din Franța, a vota pentru un partid care ar pune în pericol valorile republicane ar fi cea mai proastă dintre soluții.

Sportul în care credem, cel al valorilor olimpice, este făcut din prietenie și respect, este locul diversității. El refuză orice discriminare. Peste tot în țară, în orașele noastre, în suburbiile noastre și în mediul rural, sportul este un remediu puternic împotriva excluziunii.

În aceste vremuri incerte, este un vector de unitate. Așa se întâmplă atunci când o națiune întreagă își amintește că este UNA, aclamând la unison în spatele performanțelor sportivilor săi.

Este pentru că noi credem în acest sport, fratern și incluziv, că ne angajăm să împiedicăm națiunea noastră să pună în fruntea ei un președinte care întruchipează exact opusul: stigmatizarea celuilalt, retragerea, naționalismul. Și că, prin urmare, facem apel la un vot pentru Emmanuel Macron pe 24 aprilie” se spune în scrisoarea deschisă a sportivilor francezi, citată de G4Media.

Alegeri prezidenţiale Franţa, cine câştigă. Mai sunt câteva ore până la duelul final Macron - Le Pen

Realegerea lui Emmanuel Macron ar sfida criticile aduse stilului său de guvernare, scrie Washington Post, însă pentru asta trebuie să o învingă pe Marine Le Pen, care s-a concentrat în campanie pe creşterea costurilor de trai, lucru care a fost pe placul multor alegători. 

La nivel internaţional, alegerile din Franţa sunt văzute ca un barometru pentru puterea populismului. 

Pentru o bună parte a campaniei, Emmanuel Macron a părut favorit clar în faţa lui le Pen, însă sondajele dinaintea votului arată o luptă mai strânsă decât se credea. Cu toate astea, Macron este creditat cu şanse de 53-57% de a câştiga, în timp ce Le Pen are doar 43-47% şanse. 

Preşedintele în funcţie al Franţei, Emmanuel Macron, i-a avertizat vineri pe cetăţenii francezi, în cursul unui eveniment electoral, că vor fi perioade "dificile" dacă Marine Le Pen va câştiga scrutinul prezidenţial programat duminică, scrie Mediafax. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel