Spital Dorohoi. Clădirea se dezmembrează din cauza alunecărilor de teren

 Autorităţile au solicitat expertizarea clădirii în care funcţionează Secţia de psihiatrie a Spitalului Municipal Dorohoi, după ce pereţii acesteia au crăpat ca urmare a unor alunecări de teren produse la un versant din imediata apropiere. 

Prefectul Dan Şlincu a anunţat că imobilul Secţiei de psihiatrie are pereţii exteriori fisuraţi, ceea ce impune adoptarea unor măsuri urgente pentru consolidarea atât a clădirii, cât şi a versantului afectat de alunecări. 

"Sunt constatate fisuri verticale şi oblice pe pereţii exteriori şi la nivelul fundaţiilor. În urma constatărilor, Comisia a propus realizarea unui studiu geotehnic, expertize geotehnice şi, după caz, a proiectului de consolidare a versantului afectat, elaborarea unei expertize tehnice la clădirea afectată în vederea realizării proiectului tehnic de consolidare şi reparaţii", a afirmat în şedinţa de luni a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Dan Şlincu. 

Potrivit acestuia, alunecările de teren au provocat o surpare a stratului vegetal pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri lungime, la o distanţă de o jumătate de metru de gardul de cărămidă al Spitalului Municipal Dorohoi, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel