EXCLUSIV  Spirală a violenţei în România. Dan Dungaciu: Aceasta este greşeala fatală

Mihai Ciobanu / 11 iul 2019 / 22:58 Salveaza PDF Comentarii
Protest
Protest

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre efectele catastrofale pe care le-au avut luptele politice şi nu numai din ultimii ani asupra României, apreciind faptul că s-a ajuns la o spirală a violenţei care a cuprins întreaga ţară. 

"Problema mare a României este că această spirală a violenţei a făcut, ca un titirez, cercuri din ce în ce mai mari care au cuprins România. Nu este fatal pentru ca oamenii să lupte pe proiecte existenţialo-politice într-o ţară dacă ai sistem prezidenţia, cvasi-prezidenţial sau parlamentar. Nu era o fatalitate.

De fiecare dată, dacă vrei să construieşti ceva, trebuie să ai înţelepciunea ca schimbările să nu fie niciodată radicale. (...) Toate aceste tsunami-uri au fost, de fapt, emblema României în ultimii zece ani. De unde să se construiască ceva. Greşeala fatală este că această bătălie nu a putut fi oprită la timp. Diversele persoane care au ieşit din joc sunt expresia acestei bătălii pe care nu am oprit-o la timp. Perdantă a fost România până la urmă.

Până când România nu-şi va găsi acest echilibru, nu-şi va fructifica potenţialul. Restul este discuţie politicianistă", a declarat Dan Dungaciu.   

VIDEO:

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28