EXCLUSIV  Discuţie "isterică" despre viitorul României. Dan Dungaciu: Nu are nicio relevanţă. Decizie luată din disperare

Mihai Ciobanu / 10 iul 2019 / 18:09 Salveaza PDF Comentarii
Romania - discutii despre iesirea din UE
Romania - discutii despre iesirea din UE

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit, într-un interviu acordat DC News, despre discuţiile care s-au purtat în ultimele luni în spaţiul public referitor viitorul României şi acuzaţiile potrivit cărora unii sau alţii ar dori scoaterea României din Uniunea Europeană. 

"Toată discuţia asta, după părărea mea, că România iese din Uniunea Europeană şi se duce în altă parte va rămâne, până la urmă, o discuţie mai degrabă isterică. Ea nu are relevanţă strategică, nu are relevanţă sociologică. Când România a avut 91% adeziune pro-NATO, România o făcea dintr-o disperare să nu fie lăsată afară, pentru că ea nu avea alternative la proiectul vestic.

Cum spunea un ministrul al Apărării german, în NATO poţi să intri cu tancuri vechi dar în UE nu poţi intra cu camioane vechi. Noi ştiam că nu suntem calificaţi pentru UE, ştiam că e greu. NATO era substitutul, adică mica salvare pentru a  nu fi lăsaţi într-o zonă de nicăieri. Asta era percepţia românească", a explicat Dan Dungaciu. 

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23