Spion rus, arestat în Ucraina

Interceptari telefonice
Interceptari telefonice

Serviciile speciale ucrainene (SBU) au anunţat joi că au arestat un spion rus care a recrutat militari ucraineni cu scopul de a obține informații secrete şi care, de asemenea, culegea informații compromițătoare împotriva unor funcționari corupți

Este vorba despre cetăţeanul rus V. Makarov, un colaborator al serviciilor de informaţii militare, care a fost arestat "în flagrant delict" la Cernigău, în nodul Ucrainei, în timp ce primea documente secrete despre un tip de rachete, a anunţat SBU într-un comunicat, citat de AFP, scrie realitatea.net.

"S-a stabilit că acest străin a trăit timp de doi ani în Ucraina, sub identitatea unui cetăţean ucrainean şi că recruta în mod activ cetăţeni de-ai noştri, în principal militari, cu scopul de a obţine informaţii protejate de secretul militar", potrivit aceleiaşi surse.

VEZI ȘI: Ucraina ia trei decizii radicale care vizează Rusia, după pierderea Crimeii

Prezentându-se drept colaborator al unui "comitet anticorupţie ucrainean", "spionul rus culegea informaţii compromiţătoare în domeniul corupţiei în rândul unor oficiali ucraineni de rang înalt şi le transmitea Rusiei cu scopul de a-i şantaja pe funcţionarii respectivi".

O anchetă pentru "spionaj" a fost lansată, potrivit aceleiaşi surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel