Spaniolii şi francezii, în stradă. Violenţe la Paris, protest împotriva Guvernului la Madrid. Chirieac: Vor fi pierderi!

Sute de protestatari s-au adunat în Madrid pentru a cere demisia premierului Sanchez. Tot astăzi, pe 12 septembrie, "vestele galbene" au avut noi ciocniri violente cu forţele de ordine în Paris. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat care sunt motivele acestor tensiuni. 

"Sunt manifestările legate de criza economică care urmează. Astăzi în Paris, lucrurile s-au depreciat semnificativ. Am avut din nou lupte între vestele galbene şi jandarmerie, cu scuturi, grenade lacrimogene. Acum sunt în Madrid proteste, dar au fost şi la Londra, şi la Berlin. Lumea nu mai suportă această tensiune socială, cauzată de această catastrofă planetară care este pandemia COVID-19. Şi de la toate frustrările care s-au adunat, criza economică cauzată de starea de urgenţă, apoi de cea de alertă, plus restricţiile de tot felul, o parte dintre cetăţeni ies pe stradă. Este o situaţie dificilă care va fi luată sub control la un moment dat. 

Dar până atunci vor fi pierderi. Mişcări sociale ample, criză masivă, pierderi de vieţi omeneşti cauzate de boală plus îngrijirea din ce în ce mai dificilă a celor care se îmbolnăvesc", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

VEZI ŞI Revenirea ”vestelor galbene” în Franţa: Tensiuni la Paris, mobilizare slabă în regiuni

Protestul din Madrid are legătură cu modul în care Guvernul condus de Pedro Sanchez a gestionat pandemia în Spania, care a fost una dintre cele mai lovite ţări. 534.513 persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 29.594 au murit, potrivit datelor oficiale ale Ministerului Sănătăţii Spaniol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel