Revenirea ”vestelor galbene” în Franţa: Tensiuni la Paris, mobilizare slabă în regiuni

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Prima manifestaţie naţională de revenire a „vestelor galbene” a generat unele tensiuni, sâmbătă, la Paris, în timp ce guvernul se temea mai mult decât de orice de o nouă izbucnire a violenţei pe Champs-Elysee, unde orice adunare a fost interzisă, informează Reuters. 

Prefectura poliţiei a anunţat pe contul său Twitter că până la ora 15:00 arestase circa 200 de persoane la Paris - unele dintre acestea deţinând ciocane, cleşti şi bare de fier - unde fuseseră mobilizaţi 160 de motociclişti din brigăzile de reprimare a acţiunilor violente (BRAV-M).

În timp ce mai multe sute de persoane se adunaseră în Piaţa Wagram, în vestul capitalei, de unde urma să plece la ora 13:00 una dintre coloanele celor două manifestaţii autorizate, poliţia a recurs la tiruri cu gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care încercau să se abată de la traseul coloanei, ce urma să ajungă la Sacre-Coeur. Pubele au fost incendiate, mobilier urban răsturnat şi o maşină incendiată, a constatat un reporter AFP.

O altă coloană de manifestanţi - câteva sute - a plecat în linişte din Piaţa Bursei, agitând pancarte pe care scria 'Puterea de-a umple frigiderul cu demnitate!' sau 'Mâine cerul va fi galben!' - pentru a se ralia altor manifestanţi la Champerret, în nord-vestul Parisului.

Câteva marşuri cu o mobilizare slabă şi cu unele ciocniri cu forţele de ordine au marcat sâmbătă revenirea mişcării protestare a 'vestelor galbene' în Franţa, comentează AFP, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel