Spania sporește apărarea Ucrainei cu rachete Patriot și tancuri Leopard

Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels
Fotografie de la Skitterphoto/ Pexels

Spania va trimite rachete Patriot și tancuri Leopard în Ucraina ca parte a unui pachet de armament în valoare de 1,13 miliarde de euro, conform Reuters. 

Pachetul, anunțat luna trecută, include o duzină de rachete antiaeriene Patriot și 19 tancuri Leopard 2A4 germane utilizate, împreună cu echipamente anti-drone fabricate în Spania și muniție. Informațiile provin din surse neoficiale.

Această nouă angajare va fi anunțată oficial în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski la Madrid, unde se va întâlni cu prim-ministrul Pedro Sanchez și regele Felipe. Guvernul a aprobat valoarea pachetului luna trecută, dar nu a specificat armele incluse.

Zelenski a aterizat în Spania pentru discuții cu Sanchez, având ca obiectiv finalizarea unui acord pentru creșterea ajutorului militar al Spaniei către Ucraina. La sosirea pe Aeroportul Barajas din Madrid, Zelenski a fost întâmpinat de regele Felipe al VI-lea înainte de a se întâlni cu Sanchez în capitala spaniolă.

Vizita survine în timp ce Ucraina se confruntă cu o ofensivă terestră rusă în regiunea nord-estică a Oblastului Kharkiv, marcând cea mai semnificativă împingere teritorială a Moscovei în ultimele 18 luni.

În plus, ministrul Apărării din Ucraina, Rustem Umerov, a subliniat că aderarea completă la NATO este obiectivul final al țării într-o adresă video la Adunarea Parlamentară NATO din Sofia. El a declarat: "NATO înseamnă securitate, și sunt convins că acceptarea Ucrainei va întări securitatea în Europa și la nivel global."

Umerov a evidențiat recenta ofensivă rusă în regiunea Kharkiv, observând că rușii înaintează cu tancuri, transportoare blindate și infanterie, în ciuda pierderilor grele. Forțele ucrainene îi țin în șah cu curajul lor, dar se confruntă cu lipsuri semnificative de arme, în special proiectile și sisteme de apărare antiaeriană.

Acesta a subliniat distrugerea și teroarea în curs de desfășurare provocate de Rusia asupra civililor nevinovați, accentuând necesitatea sprijinului internațional pentru a opri aceste acțiuni. Umerov a solicitat mai multe arme antiaeriene și artilerie pe distanțe lungi pentru a ajuta Ucraina în eforturile sale de apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel