Soţii Obama au vizitat o bază militară din Hawaii, în ziua de Crăciun

Michelle Obama Barack Obama
Michelle Obama Barack Obama

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, şi soţia sa, Michelle, au vizitat sâmbătă militarii care sărbătoreau Crăciunul într-o bază din Hawaii.

Cuplul prezidenţial, care petrece vacanţa de sfârşit de an într-o vilă pe malul oceanului, în Kailua, în nord-estul insulei Oahu, a ajuns la scurt timp după ora 15.30 (duminică, 04.30 ora României) la baza Marinei din Kaneohe, o vizită care nu fusese anunţată.

Barack şi Michelle Obama au petrecut aproximativ o oră şi jumătate la această bază, unde 200 de marinari şi membri ai familiilor acestora luau masa de Crăciun. Ei au trecut pe la mese, preşedintele strângându-le mâna militarilor, iar soţia sa îmbrăţişându-i.

Liderul american a luat în braţe mai mulţi copii şi i-a întrebat ce au primit de Crăciun. Unei fetiţe care i-a arătat noua sa brăţară, Obama i-a indicat mâna soţiei sale, sugerând că şi aceasta a primit o bijuterie cadou, informează Mediafax

Preşedintele a vizitat aceeaşi bază şi în zilele de Crăciun din 2008 şi 2009, în timpul vacanţelor sale tradiţionale de sfârşit de an în Hawaii, satul său natal.

Sâmbătă dimineaţa, Obama a adus un omagiu soldaţilor americani într-un mesaj de Crăciun radiodifuzat şi le-a cerut compatrioţilor săi să le fie şi ei recunoscători forţelor armate.

Soldaţii "au făcut tot ce li s-a cerut (...) În momentul în care noi vorbim, ei se luptă în partea cealaltă a pământului, în speranţa că într-o zi copiii şi nepoţii noştri nu vor mai avea de ce să facă acest lucru", a declarat Obama, care a triplat de la începutul preşedinţiei sale numărul militarilor americani mobilizaţi în Afganistan şi a redus contingentul din Irak la 50.000 de persoane înaintea unei retrageri totale prevăzute pentru sfârşitul lui 2011.

Casa Albă a anunţat că soţii Obama vor avea la cină sâmbătă friptură la grătar, cartofi la cuptor şi fasole verde, precum şi tort ca desert. Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele şi familia sa au petrecut ziua de Crăciun împreună cu prietenii şi au urmărit un meci de baschet la televizor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel