Soția pacientului ars care a murit în Belgia, devastată de durere: Calcă pe cadavre, ies la televizor și fac declarații de 2 lei!

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Mihaela Ganea, soția pacientului cu arsuri care a murit după ce a fost transferat cu întârziere în Belgia, acuză clasa politică de starea deplorabilă în care se află sistemul sanitar din România.

Mihaela Ganea a făcut mărturii emoționante luni seara la Digi24. Devastată după moartea soțului său, femeia acuză nepăsarea birocratică a autorităților, dar și interesul pentru imagine al unor oficiali.

„Mie îmi pare rău dacă dl. ministru spune că nu există un autor moral. Nu mă interesează ce culoare politică are fiecare ce declară. Eu vă spun doar că nu se întâmplă nimic în România, că a trebuit să ies public ca să-mi strig năduful ca să pot să-l duc acolo. Prea târziu. Regret că nu am ieșit, poate, mai devreme. Dacă pleca vineri, poate se întâmpla să fie bine și nu eram în situația asta astăzi. Pe mine nu mă interesează autorul moral, pe mine mă interesează criminali cu sânge rece care mi-au spus direct în față că au alte priorități. A trebuit să aștept zile în șir, să-l plimb pe soțul meu în toată România, de la un spital la altul, ca să ajungă într-un final într-un spital unde cineva să-și dea interesul pentru el. Doar că a fost prea târziu! Înțelegeți? Mult prea târziu!” , a declarat soția pacientului.

Cine se face vinovat de moartea bărbatului

„Eu vă spun sincer, nu cred că s-a apucat nimeni de el, pe motiv că toată lumea aștepta să scape de responsabilitatea asta. Nimeni nu a vrut să-și asume asta. Toată lumea îl pasa, ca să scape mai repede. Doar că acești domni care se ocupau de acest transfer au prelungit asta - că avionul, că nu avionul, când este vorba de viață și de moarte, trebuia să trimită avionul ăla din prima! Ăla cu care a plecat, militar. Nu mă interesa pe mine că a fost scos din reparație, că nu era, mai puțin contează! Soțul meu a murit din acest motiv, pentru că ei, cu sânge rece, se joacă cu viața oamenilor, asta fac, nu-i interesează, calcă pe cadavre. Îi interesează imaginea, ies la televizor și fac declarații de 2 lei! Pentru mine, sunt zero!”, a spus femeia, vizibil emoționată.

Doi copii au rămas fără tată

„Deocamdată, o să merg acasă să-mi îngrop soțul și să mă uit în ochii copiilor mei cărora le-am spus că le aduc acasă tatăl sănătos și nu am reușit. Singurul meu regret este că nu am făcut mai devreme publică toată treaba asta, poate lucrurile se mișcau mai repede”, a încheiat Mihaela Ganea, cu vocea gâtuită de lacrimi.

Ieri, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a spus că nu există vinovați morali pentru moartea pacientului, pentru că nimeni nu s-a opus transferului în Europa. Reamintim că bărbatul în vârstă de 51 de ani care a suferit o arsură prin electrocutare la finalul lunii ianuarie și care a fost transferat la un spital din Belgia, a murit ieri. El a fost inițial plimbat prin spitalele din țara noastră unde se pricopsise și cu niște infecții nosocomiale.

VEZI ȘI: Vlad Voiculescu fuge de responsabilitatea pentru transferul pacienţilor arşi în străinătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel