Soţia lui Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 2010, de negăsit de vineri seară

Soţia disidentului chinez Liu Xiaobo, laureat al Premiului Nobel pentru Pace pe 2010, rămânea de negăsit duminică, la două zile după ce declarase că poliţia o va duce să îl vadă pe soţul său, aflat în închisoare în nord-estul ţării.

Liu Xia a dispărut, însoţită de poliţişti, vineri seară, la puţin timp după ce a aflat că soţului său i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace. De atunci, ea nu a putut fi contactată de avocaţii săi, transmite Mediafax.

"Nu am putut să o contactăm, nu ştim unde se află ea", a precizat Ding Xikui, avocatul disidentului deţinut. "Suntem îngrijoraţi în legătură cu siguranţa sa. Credem că poliţia a dus-o să îl vadă pe soţul său, dar nu avem cum să confirmmăm acest lucru", a adăugat el.

Vineri seară, la puţin timp după anunţ, Liu Xia afirmase că se află în prezenţa unor poliţişti care i-au spus că urmează să o ducă în provincia Liaoning, unde soţul său este încarcerat, pentru ca ea să îi transmită vestea premierii sale.

Centrul de Informaţii pentru Drepturile Omului şi Democraţie, cu sediul la Hong Kong, anunţase sâmbătă că Liu Xia sosise în provincia Liaoning (nord-estul Chinei) şi că ea urmează să îşi vadă soţul duminică dimineaţă.

În provincia Liaoning, drumurile care duceau la închisoarea Jinzhou, unde Liu Xiaobo este deţinut, erau blocate de poliţie duminică. Autorităţile nu permiteau decât trecerea oficialilor sau rezidenţilor zonei.

Reprezentanţii închisorii nu au răspuns la apelurile telefonice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel