Sorina Pintea, eliberată. Viorel Mocanu, avocatul fostului ministru, primele declarații

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Curtea de Apel București a decis eliberarea Sorinei Pintea. Avocatul fostului ministru, Viorel Mocanu, a oferit primele informații.

"Minuta nu a fost făcută publică pentru că a fost o pronunţare făcută în Camera de Consiliu. Completul de judecată, spre deosebire de instanţa de fond, care mai întâi s-a pronunţat în presă, a respectat procedura şi s-a pronunţat în Camera de Consiliu, în prezenţa apărătorilor, doamna Sorina Pintea aflându-se, în acest moment, la o unitate spitalicească pentru anumite investigaţii. Pot spune doar că apreciez şi cred că este o soluţie înţeleaptă luarea acestei măsuri. Obligaţiile impuse sunt obligaţii care se impun fiecărui inculpat care se află sub controlul judiciar, nimic special", a declarat Viorel Mocanu la Antena 3.

Vezi și: Avocatul Sorinei Pintea, după anunțul MAI: Dacă Despescu a fost rugat de Vela să îmi dea o replică... Glumă macabră!

"Sorina Pintea urmează să fie dusă la arest"

"Sorina Pintea urmează să fie dusă la arest unde trebuie să fie realizată procedura de eliberare, există un set de documente care trebuie întocmit şi semnat de dumneaei, dacă cei de la spital nu stabilesc că trebuie să rămână internată. Dacă se va amâna internarea pentru câteva ore, pentru uşurarea procedurii de ieşire din Arestul Central, este evident ca va fi readusă în arest, se vor face toate formalitățile şi va putea pleca, fără să mai existe presiuni pe doctorii care o tratează", a mai spus avocatul.

Argumentele avocatului în fața instanței pentru admiterea contestației 


"Argumentele au fost foarte vaste, pe mai multe paliere, atât cu privire al nelegalitatea unor mijloace de probă pe care procurorii le-au obţinut în această cauză şi le-au folosit, cât şi cu privire la netemeinicia unor probe care sunt contradictorii şi la acest moment şi, nu în ultimul rând, pentru combaterea aşa-zisului pericol pentru ordinea publică, acel sentiment de insecuritate în societate raportat la persoana Sorina Pintea. Nu am folosit nimic din ceea ce a apărut în spaţiul public. Preşedintele completului de judecată a interzis apărării şi procurorului DNA să ne motivăm şi să ne susţinem apărările şi ei acuzaţiile cu elemente care au fost în spaţiul public, în mass-media, în cursul acestei săptămâni", a spus Viorel Mocanu.

Vezi și: MAI, anunț: Sorinei Pintea i s-a dat posibilitatea transferului în spital

Pintea a luat cuvântul în fața instanței


"De aceea a şi dorit să vină şi a refuzat internarea de dimineaţă pentru că ştia că are obligaţia de a fi prezentă în faţa instanţei de judecată", a spus avocatul fostului ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel