Sorina Pintea despre starea pasagerilor răniți în accidentul din Ialomița: "Un alt pacient este transportat cu elicopterul"

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat noi informații despre starea pacienților răniți în accidentul grav din Ialomița, accident cu un bilanț negru: 10 morți, 7 răniți. 

"Pot să vă dau detalii despre victimele  care au ajuns la București, respectiv la Bagdasar Arseni și la Floreasca. La spitalul Bagdasar Arseni avem o pacientă de 42 de ani, care în aceste momente este în sala de operații pentru o ruptură de splină. Ea va rămâne internată la  secția de chirurgie generală. O altă pacientă de 30 de ani, a cărei stare este stabilă. Ea va rămâne probabil internată pe  secția de chirurgie plastică, prezentând o plagă facială. Un al treilea pacient urmează să sosească de la Slobozia, cu elicopterul, pentru că acolo a fost operat pentru o factură de splină, dar pentru că prezintă o fractură de coloană vertebrală, va fi adus la spitalul de aici. La spitalul Floreasca se află internate două paciente, una de 39 de ani cu politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav, traumatism toracic, care a intrat direct în operație pentru că era instabilă hemodinamic. În acest moment, este stabilă și va merge la computer tomograv pentru investigații complete. Pacienta a doua, 45 de ani, este stabilă, dar va merge în Terapie Intensivă, pentru că prezintă un politraumatism, un traumatism cranio cerebral, o fractură de bazin complexă, deci starea nu este foarte bună", a declarat Sorina Pintea, în direct, la Antena 3. 

Se pare că pacienta adusă de la Slobozia are doar 19 ani, potrivit DCMedical

Vezi mai multe despre accident: Carnagiu pe o șosea din Ialomița. 10 morți și 7 răniți. Planul roșu de intervenție, activat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel