Urmărește emisiunea live


Sorina Matei, postare halucinantă despre George Maior. Mircea Badea, Victor Ciutacu, Dragoș Pătraru, reacții

Jurnalista Sorina Matei a scris, pe blogul său, un articol în care-l preaslăvește pe George Maior, fostul director al SRI. A generat reacții rapide ale colegilor de breaslă Mircea Badea, Victor Ciutacu și Dragoș Pătraru. 

"A avut întotdeauna două credințe. Sfinte. Justiția și securitatea națională. Și-a închinat peste 8 ani din viață, zi de zi, neîncetat, acestui crez. Pentru George Maior, directoratul Serviciului Român de Informații a fost o veritabilă profesie de credință. Nu vezi asta la mulți oameni. Nu întâlnești atâta dedicație, echilibru, minte lucidă și atât de mult suflet pus în lucruri și în ființe. Dar George Maior a făcut-o. A vrut mereu și mereu să fie mai bine pentru țara lui. Și pentru asta a mers tot timpul înainte. N-a făcut niciodată niciun pas înapoi. N-a cedat. Și asta știu toți.

Să conduci reprezentativ și operativ cel mai important serviciu de informații al țării este un lucru al dracului de greu. Să ții de prea multe ori pe umerii tăi tot statul, toate suspendările, toate loviturile la temelia României, să ții o luptă anticorupție cu toate motoarele la maximum, să perfectezi trainice partneriate strategice și nord atlantice cu un război la graniță, să întărești instituții fundamentale, să te pui scut mereu în sprijinul unei Justiții puternice, să tai din rădăcini influențe politice, să profesionalizezi și să reformezi cea mai importantă structură de securitate și informații a țării, să suporți isterii politice, acuzații halucinante, controverse, provocări, minciuni ordinare și diversiuni de toate tipurile, din toate părțile, spuneți-mi cine a mai făcut asta în România. A făcut-o George Maior, un om care i-a servit mereu pe români, pe cetățenii acestei țări, niciodată pe politicieni. A fost o garanție statului de drept.

Mircea Badea, replică pentru Sorina Matei: Discurs dement

Și-a dat demisia de la șefia SRI pentru că s-a luptat pentru instituție. A cerut să nu mai fie desființate legi prin care sunt prinși cei corupți. Avea această responsabilitate ca gestionar al principalei structuri de securitate națională a României. S-a bătut până în ultima clipă pentru ca SRI să se poată adapta ultimelor provocări interne și internaționale. Se ajunsese prea departe. A făcut un lucru bun că s-a luptat" este doar o parte din omagiul adus de jurnalista B1 TV Sorina Matei lui George Maior care și-a dat demisia de la conducerea SRI.

Jurnalista a conchis postarea publicată pe blogul său astfel: "Un ardelean cumpătat, deschis, sincer, cinstit, corect pe care, credeți sau nu, nicio clipă nu l-a schimbat funcția. Un om de calibru care, indiferent ce s-a întâmplat, a ținut statul pe șine. Un om pentru o țară. A făcut mai mult bine decât știți. Așa este el". 

"Jur că demult n-am mai citit ceva atât de savuros!", a scris realizatorul emisiunii "Ediția de seară" de la România TV, Victor Ciutacu, pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul Dragoș Pătraru, realizatorul emisiunii "Starea nației" de la TVR 1, a comentat, de asemenea, postarea Sorinei Matei: "Lidl a fost pe fază! După editorialul Sorinei Matei despre George Maior, a anunțat ofertă la lămâi. Trei kile la preț de două. Cică se formează deja cozi... Ce-nseamnă marketingul performant!". După ce un internaut a scris că "la câtă greață ne provoacă, nu cred că ne-ar ajuta toată producția de pe glob", Dragoș Pătraru a adăugat: "Aia e, dacă rămânem fără lămâile de pe glob, trecem și la cele de după glob. E bine că am pitit niște lămâi acolo". 

"Sorina Matei o da (sau oda) lui George Maior-SRI", a scris Mircea Badea, realizatorul emisiunii "În gura presei" de la Antena 3, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel