Sorin Oprescu, REFERAT DNA. Episodul perna

În referatul cu propunerea de arestare preventivă se arată că Sorin Oprescu lua mita numai acasă, în Ciolpani, pe timpul nopții. Banii erau transportați în pungi de cadou și erau puși sub o pernă din sufrageria primarului.

În referatul DNA se arată că unul dintre denunțătări a declarat că i-ar fi dat mită lui Sorin Oprescu 10.000 de euro într-o pungă de carton folosită pentru cadouri, moment în care edilul i-ar fi indicat să lase punga cu bani sub o pernă ornamentala aflată pe o canapea din livingul casei primarului.

"Primarul a ajuns la acel imobil după (.....), indicându-i celui din urmă să-și lase telefoanele mobile în bucătărie. Acesta din urmă i-a arătat banii pe care îi avea asupra sa (10.000 euro dintr-o mită de 15.000 euro), într-o pungă de carton, tip pungă de cadou iar primarul, prin ridicarea unei perne ornamentale aflate pe una din cele două canapele din living, i-a indicat să-i pună acolo să-i pună banii acolo, ceea ce (.....) a și făcut. Inculpatul Sorin Oprescu a spus simplu „Mulţumesc", după care l-a întrebat pe (.....) „Alte probleme?" și, cum răspunsul celui din urmă a fost negativ, întâlnirea s-a terminat (FRAGMENT DIN REFERATUL DNA).

VEZI ȘI: Arestare Sorin Oprescu: ce spun medicii

Sistem de bruiaj

De asemenea, se pare că Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile pentru a nu fi interceptat, el fiind folosit atunci când edilul discuta cu diverse persoane despre primirea unor sume de bani drept mită.

"Referitor la măsurile de precauție ale inculpatului Oprescu Sorin Mircea, (...) a mai indicat că într-un foișor aflat în curtea imobilului de la (...) se afla un aparat de aproximativ 100X75 cm în care sunt obligați să își lăsa telefoanele mobile atunci când discuta în foișor. Despre acest aparat (...), zis "(...)" i-a spus că ar bruia semnalul telefoanelor, astfel încât să nu fie interceptate", se arată în referatul DNA.

CITEȘTE ȘI: Sorin Oprescu a mărturisit care este cea mai mare teamă a sa

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel