Arestare Sorin Oprescu: ce spun medicii

Spitalul Universitar
Spitalul Universitar

Un medic aflat între inițiatorii Grupului ”Medici gata de grevă generală. Solicităm salarii decente” a postat pe Facebook câteva observații privind situația în care se află primarul general, dar și sistemul medical românesc.

Dr. Elena Copaciu conduce secția ATI de la Spitalul Universitar, condus de Sorin Opresci din 1995 până în 2008, când a devenit primar general.

Iată postarea dr. Copaciu, de pe grupul cu peste 32.000 de membri:

De ce este trist când medicii fac politica?

Este o dimineata trista de septembrie inclusiv pentru medicina romaneasca! un membru marcant al comunitatii medicale, plecat sa faca politica de doua mandate este implicat intr-un mare scandal cu ecouri internationale. Justitia isi va urma cursul si pana la o hotarare definitiva, prof dr Sorin Oprescu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Dar, nimic nu va mai fi ca inainte; comunitatea medicala este in efervescenta de aproape o luna, divizata de problema plicului, de promiscuitatea multor asezaminte medicale din toata tara, de degradarea relatiei medic- pacient, de relatia neguroasa cu cei care conduc destinele medicinei, divizata de dorinta inevitabila de igienizare si asepsie/antisepsie morala si odgoanele grele ale coruptiei care o trag tot mai jos in ochii romanilor care isi cauta sanatatea in sistemul medical. In istoria medicinei au ramas Dr Cantacuzino, V Babes, Gh Marinescu, Gr T Popa, icoana prof Pesamosca, legenda prof Setlacec si nici un medic in relatie cu puterea de la Carol Davila încoace! Proiectul nostru merge inainte si sunt mai convinsa ca oricând ca este un demers necesar, obligatoriu si fara compromisuri pentru medicina romaneasca!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel